La Cenaclul Flacăra, Păunescu era zeul care putea aduce apa caldă mulţimii. Plus: scrisoare către Ceauşescu: "Să trăiţi, Măria Voastră!"

Între 1973 şi 1985, Cenaclul Flacăra a fost cel mai atrăgător eveniment la care te puteai duce în România comunistă. Oamenii se adunau cu miile, în toate oraşele din ţară, şi cântau împreună cu Păunescu şi cu artiştii aduşi de el pe scenă, povesteşte cotidianul Gândul.

376 afișări
Imaginea articolului La Cenaclul Flacăra, Păunescu era zeul care putea aduce apa caldă mulţimii. Plus: scrisoare către Ceauşescu: "Să trăiţi, Măria Voastră!"

La Cenaclul Flacăra, Păunescu era zeul care putea aduce apa caldă mulţimii. Plus: scrisoare către Ceauşescu: "Să trăiţi, Măria Voastră!" (Imagine: Mediafax Foto)

Adrian Păunescu a fost una dintre cele mai controversate prezenţe de pe scena publică românească a ultimilor 40 de ani.

În perioada 1973-1985, în vremea Cenaclului Flacăra, el a fost zeul care aduna mulţimile în pieţe, cămine culturale şi stadioane, pentru a le aduce, pe căi oficiale şi sigure, muzică şi poezie. Mii de oameni stăteau nopţi întregi în frig, fără să se clintească, pentru a-i asculta pe Păunescu şi artiştii aduşi de el pe scenă. Iar uneori pentru mai mult: spectatorii ii trimiteau bileţele în timpul concertelor, iar în unele îl rugau să aducă apa caldă căldura şi şi în caselele lor.

Citeşte mai multe despre Păunescu în vremurile Cenaclului Flacăra pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici