"La Cenerentola" încheie stagiunea Operei Naţionale Bucureşti

Opera Naţională Bucureşti (ONB) prezintă, în premieră absolută, sâmbătă şi duminică, spectacolul "La Cenerentola" (Cenuşăreasa) de G. Rossini, realizat în colaborare cu Teatrul Naţional Zagreb şi coprodus cu Central & Eastern European Musiktheater (CEE).

178 afișări
Imaginea articolului "La Cenerentola" încheie stagiunea Operei Naţionale Bucureşti

"La Cenerentola" încheie stagiunea Operei Naţionale Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto)

După succesul reputat în stagiunea trecută cu varianta de concert a operei "La Cenerentola", a cărei vedetă a fost mezzosoprana de talie internaţională Ruxandra Donose, ONB va prezenta, sâmbătă şi duminică, premiera absolută a spectacolului, montat pentru prima dată pe scena bucureşteană, au declarat reprezentanţii insutuţiei.

Potrivit lui Cătălin Ionescu-Arbore, directorul general al ONB, la repetiţia generală care va avea loc vineri seara, publicul are acces gratuit.

Montat pentru prima dată pe scena bucureşteană, spectacolul "La Cenerentola" este realizat în colaborare cu Teatrul Naţional Zagreb, unde producţia va fi prezentată peste şapte-opt luni, a mai spus Ionescu-Arbore.

"De ce Cenuşăreasa? În primul rând, pentru că este o poveste care se farmecă până în ziua de astăzi (…). Consider că o poveste devine perenă atunci când ea poate fi, de-a lungul timpului, refăcută, reviziuită, retrăită, de fiecare dată aproape la fel. Personal, cred că «Cenerentola» este capodopera lui Rossini, pentru că muzica are o atât de mare bogăţie de culori şi de detalii, de umor, de nuanţe care caracterizează atât de bine personajele, ce formează un spectacol care nu oferă niciun moment de plictiseală", a motivat directorul Operei includerea acestui spectacol în repertoriul instituţiei.

"Un alt motiv pentru a alege «Cenerentola» este fapul că Opera Naţională deţine nişte voci care sunt pregătite de a aborda acest repertoriu, voci care, unele dintre ele, s-au specializat chiar în acest stil", a mai spus el.

"Ansamblul cu care am avut ocazia să lucrez a fost minunat. Am lucrat foarte mult, dar a fost foarte recompensant, după cum veţi putea vedea", a declarat, la rândul său, Peter Pawlik, regizorul spectacolului.

Având în vedere faptul că opera a fost prezentată în 2007 în variantă de concert, Ionescu-Arbore a spus că acea reprezentaţie a lucrării a însemnat un fel de "aşezare muzicală a spectacolului, dar şi un fel de nadă aruncată publicului".

Decorurile spectacolului sunt semnate de Vesna Rezic (Croaţia), iar costumele sunt realizate de Barbara Bourek (Croaţia).

Cele două reprezentaţii din această stagiune vor avea distribuţii diferite, în cadrul cărora vor evolua, alături de solişti ai teatrului, şi invitaţi din ţară şi din străinătate.

La pupitrul dirijoral se va afla Adrian Morar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici