"La Consolante", cel mai recent roman al Annei Gavalda, va apărea la Polirom

Cel mai recent roman al Annei Gavalda, "La Consolante", o scriitoare care a devenit în Franţa un fenomen social, ajugându-se sǎ se vorbeascǎ despre o adevǎratǎ "gavaldomanie", va apărea în această vară, la editura Polirom.

28 afișări
Imaginea articolului "La Consolante", cel mai recent roman al Annei Gavalda, va apărea la Polirom

"La Consolante", cel mai recent roman al Annei Gavalda, va apărea la Polirom (Sursa: www.bok.bonnier.se)

"La Consolante" (editura Le Dilletante, 2008), va apărea în colecţia "Biblioteca Polirom", în traducerea Mirelei Stănică.

"La Consolante" va intra în librǎriile din Franţa în 11 martie.

Cotidianul Le Figaro i-a dedicat Annei Gavalda, pe 26 februarie 2008, un material amplu, descriind-o ca pe o "romancieră lipsită de complexe". "(...) Gavalda riscă acolo unde ceilalţi cred că lucrurile sunt la îndemână. E înzestrată cu darul de a-şi crea prietenii la cataramă cu cititorii ei. Nu plânge niciodată pentru că, atunci când eşti nefericit, ar trebui să ai minima decenţă să râzi. Descrie tipicele scene - prânzul sau serbările şcolare - cu o sensibilitate şi un spirit de observaţie pătrunzătoare. Încă o datǎ, degetele de zână ale Annei Gavalda au scos la iveală o frumoasă poveste, mustind de realism - trăim cot la cot cu personajele - şi care te face să visezi cu ochii deschişi. Putem spune fără exagerare că lansarea volumului «La Consolante» este un caz tipic pentru genul Gavalda – un amestec între o sinceritate care te zăpăceşte şi o candoare care te face să îi ierţi totul", potrivit comunicatului editurii.

Charles Balanda, 47 de ani, arhitect la Paris, află accidental de moartea unei femei pe care a cunoscut-o când era copil. De la aflarea acestei veşti, el abandonează planuri şi proiecte, îşi pierde somnul şi apetitul, fără a înţelege de ce. În acel moment, începe o lungă perioadă de doliu".

Anna Gavalda s-a nǎscut pe 9 decembrie 1970 la Boulogne-Billancourt. În prezent, trǎieşte la sud-est de Paris, în Melun, din Seine-et-Marne. În 1998, a câştigat trei premii la trei concursuri de prozǎ: Melun, Saint-Quentin şi Issy-sur-les-Moulineaux. Un an mai târziu, îi apare volumul de povestiri "Aş vrea sǎ mǎ aştepte şi pe mine cineva", ajuns la a douǎsprezecea ediţie, vândut în Franţa în sute de mii de exemplare, tradus în 36 de limbi şi distins cu Le Grand Prix RTL-Lire 2000. În februarie 2002, publicǎ romanul "O iubeam", care a înregistrat peste 250.000 de exemplare vândute în primele opt luni de la apariţie. Apoi, în 2004, publică "Împreunǎ", roman ce a intrat imediat pe listele de bestseller-uri din toatǎ Europa. A mai publicat o carte pentru adolescenţi, "35 de kilograme de speranţǎ" (2002).

La Polirom au mai apǎrut: "O iubeam" (2003), "Împreunǎ" (2005) şi "Aş vrea sǎ mǎ aştepte şi pe mine cineva" (2006).

"Împreună" ("Ensemble, c'est tout") a fost adaptat pentru marele ecran în 2007, de Claude Berri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici