"La mort du rabbin" al lui Călin Neacşu, prezentat la Zilele Francofoniei în Croaţia

Romanul "La mort du rabbin", al jurnalistului român Călin Neacşu - şeful birourilor AFP de la Zagreb şi Sarajevo - a fost prezentat de autor publicului din Zagreb cu ocazia manifestărilor prilejuite de Zilele Francofoniei în Croaţia.

147 afișări
Imaginea articolului "La mort du rabbin" al lui Călin Neacşu, prezentat la Zilele Francofoniei în Croaţia

"La mort du rabbin" al lui Călin Neacşu, prezentat la Zilele Francofoniei în Croaţia (Imagine: Mediafax Foto)

Apărut la editura pariziană TdB Editions, volumul a fost lansat la Paris, în luna decembrie a anului trecut.

La evenimentul de miercuri seară, găzduit de Institutul Francez din Zagreb, au vorbit directorul Institutului, Stephane Re şi ambasadorul Franţei în Croaţia, Francois Saint-Paul.

Pentru Stephane Re, "La mort du rabbin" se înscrie în "solida tradiţie literară" a scriitorilor români francofoni, fiind "o foarte frumoasă poveste filosofică".

Ambasadorul Franţei în Croaţia, Francois Saint-Paul vede romaul de debut al lui Neacşu drept o "carte care atrage, surprinde şi uimeşte".

"Cred este o dovadă că există mai multe feluri de a face jurnalism. Cel superficial şi cel profund. Cartea invită la această reflexie. Poate că, pentru a fi un bun jurnalist trebuie să fi capabil de a face şi literatură. Francez fiind, am o admiraţie deosebită pentru Călin, care, fiind străin, român, scrie în franceză şi, deci, a gândit în franceză această carte, ceea ce, pentru mine, este cât se poate de magic", a comentat diplomatul francez.

Călin Neacşu a spus, pentru MEDIAFAX, că poartă discuţii cu reprezentanţii Institutului Francez din Bucureşti pentru organizarea unei prezentări a romanului în România, probabil în toamnă şi că apariţia unei ediţii româneşti a volumului său de debut i-ar fi "desigur, foarte dragă".

Călin Neacşu (45 de ani), este jurnalist al AFP din 1990. În 1999 a fost nominalizat de France Presse la premiul pentru jurnalism Albert Londres, el fiind unul dintre puţinii jurnalişti străini admişi pentru această distincţie.

 

 

 

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici