"Lampa cu căciulă", în regia lui Radu Jude, premiat la Encounters Short Film Festival

Regizorul Radu Jude a primit Premiul Juriului Internaţional la ediţia a 13-a a Encounters Short Film Festival (21 - 25 noiembrie), pentru scurtmetrajul "Lampa cu căciulă", fiind unul dintre cei 11 câştigători ai competiţiei, informează site-ul screendaily.com.

5 afișări
Imaginea articolului "Lampa cu căciulă", în regia lui Radu Jude, premiat la Encounters Short Film Festival

"Lampa cu căciulă", în regia lui Radu Jude, premiat la Encounters Short Film Festival

Regizori din Marea Britanie, Franţa, România şi Statele Unite ale Americii s-au numărat printre cei 11 câştigători ai festivalului, a cărui gală de premieră a avut loc la Bristol, în Marea Britanie.

Filmele câştigătoare au fost alese dintr-un total de 1.750 de scrutmetraje înscrise, provenite din 66 de ţări.

Alături de "Lampa cu căciulă", al lui Radu Jude, film distins cu Premiul Juriului Internaţional al Festivalului, a fost premiat şi scurtmetrajul "Soft", regizat de Simon Ellis, la categoria "Best Of British Award", film care a primit, sâmbătă seara, marele trofeu DaKINO.

"Lampa cu căciulă", în regia lui Radu Jude, pe un scenariu semnat de Florin Lăzărescu, este un road-movie despre relaţia tată-fiu şi despre importanţa lucrurilor mici. Filmul lui Radu Jude a mai fost distins cu Marele Premiu pentru scurtmetraj la Festivalul de Film de la Montpellier, Marele Premiu al Festivalului de la Uppsala, Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de la Cottbus, marele premiu la Festivalul de film de la Bilbao, marele premiu la Festivalul de film de la Trieste, Marele premiu al juriului la Festivalul Sundance şi premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de film DaKINO 2006.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici