Larry King va lucra pentru un post de televiziune pro-Kremlin

Larry King, fostul prezentator-vedetă al unei emisiuni difuzate de postul de televiziune CNN, a anunţat miercuri că emisiunea sa - "Larry King Now" - va fi difuzată de acum înainte de un post TV rusesc pro-Kremlin, care va prezenta punctul de vedere al Moscovei asupra a ceea ce se petrece în lume.

223 afișări
Imaginea articolului Larry King va lucra pentru un post de televiziune pro-Kremlin

Larry King (Imagine: Mediafax Foto)

Margarita Simonian, redactorul-şef al postului public de televiziune Russia Today (RT), a postat un link pe contul ei de Twitter care trimite utilizatorul la înregistrarea video în care Larry King şi-a anunţat noul proiect.

"Mi-ar plăcea mai degrabă să pun întrebări acelor oameni care deţin puterea decât să vorbesc în locul lor", a declarat Larry King în acel anunţ.

"De aceea veţi putea să vedeţi emisiunea mea, «Larry King Now», aici, pe RT", a precizat jurnalistul american.

Larry King ar putea să intervieveze politicieni ruşi, potrivit RT, un post public specializat în difuzarea de informaţii, care transmite în limbile engleză, arabă şi spaniolă.

"Suntem încântaţi să colaborăm cu Larry King, care este o adevărată legendă a televiziunii. El pune întotdeauna întrebări directe şi fără compromisuri interlocutorilor săi (...), iar acest lucru se înscrie perfect în conceptul postului nostru", a declarat Margarita Simonian, citată de agenţia de presă Ria-Novosti.

Data lansării noii emisiunii pe postul RT nu a fost precizată.

Larry King, în vârstă de 79 de ani, a prezentat celebra emisiune "Larry King Live" pe postul american CNN, din 1985 până în 2010.

Postul RT, înfiinţat în 2005 cu numele Russia Today, este finanţat de statul rus. Post internaţional de informaţii, RT vizează în principal difuzarea punctului de vedere al oficialilor ruşi despre diverse chestiuni din ţara lor, dar şi din lume.

În 2012, RT a făcut senzaţie anunţând o colaborare cu fondatorul site-ului Wikileaks, Julian Assange, care l-a intervievat pentru talk-show-ul lui difuzat pe acest post în aprilie 2012 pe şeful grupării Hezbollah, Hassan Nasrallah, un inamic declarat al Israelului şi al Washingtonului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici