Lars von Trier va realiza un serial TV în limba engleză

Regizorul danez Lars von Trier va realiza un serial TV în limba engleză, care se va numi "The house that Jack built" şi se va bucura de o distribuţie internaţională, se arată pe site-ul zentropa.dk.

148 afișări
Imaginea articolului Lars von Trier va realiza un serial TV în limba engleză

Lars von Trier va realiza un serial TV în limba engleză (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Informaţiile despre noul proiect al lui Lars von Trier au fost făcute publice de producătorul Louise Vesth, de la Zentropa - compania de film a regizorului danez -, în timpul unei conferinţe de presă pentru "Nymphomaniac Vol. II", care a avut loc în cadrul Festivalului de Film de la Veneţia (27 august - 6 septembrie).

În urmă cu 20 de ani, Lars von Trier a stabilit noi standarde pentru serialele TV cu producţia "The Kingdom", care s-a bucurat de succes la nivel mondial şi a condus la crearea mişcării cinematografice Dogme 95. Aceasta a fost iniţiată în 1995 ca reacţie la utilizarea masivă a efectelor speciale în producţiile cinematografice şi apără "estetismul şi puritatea", promovând folosirea cadrelor naturale, pentru susţinerea unei "sobrietăţi realiste". Cineaştii danezi Soren Kragh-Jacobsen, Kristian Levring, Lars von Trier şi Thomas Vinterberg sunt fondatorii mişcării Dogme 95.

"The house that Jack built" va fi produs de Louise Vesth, de la Zentropa Group, producător executiv fiind Peter Aalbæk Jensen. Producţia va fi dezvoltată în colaborare cu Denmarks Radio, iar producător executiv va fi Piv Bernth.

"«The house that Jack built» va fi un serial TV fără precedent. Un serial TV cum nu aţi mai văzut până acum şi nu veţi mai vedea niciodată. Ar fi bine să vă ţineţi respiraţia", a declarat producătorul Peter Aalbæk Jensen.

Von Trier va începe să lucreze la scenariul pentru serialul "The house that Jack built" din această toamnă şi se preconizează ca filmările să înceapă în 2016.

Lars von Trier este un regizor danez, născut pe 30 aprilie 1956. Lars von Trier a regizat filme precum "Abisul sufletului/ Breaking the Waves" (1996), "Dansând cu noaptea/ Dancer in the Dark" (2000), "Dogville" (2003), "Antichrist" (2009), "Melancholia" (2011), "Nimfomana Vol. I/ Nymphomaniac: Volume 1" (2013) şi "Nimfomana Vol. II/ Nymphomaniac: Volume II" (2014).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici