"Lecţia" lui Ionescu, în regia lui Horaţiu Mălăele, în premieră la TNB

Premiera spectacolului "Lecţia", de Eugen Ionescu, va avea loc sâmbătă, la Teatrul Naţional Bucureşti (TNB), Horaţiu Mălăele fiind atât regizor, cât şi interpret în propriul spectacol, informează organizatorii.

265 afișări
Imaginea articolului "Lecţia" lui Ionescu, în regia lui Horaţiu Mălăele, în premieră la TNB

"Lecţia" lui Ionescu, în regia lui Horaţiu Mălăele, în premieră la TNB (Imagine: Mediafax Foto)

Premiera va avea loc la Sala Atelier.

Horaţiu Mălăele apreciază că "«Lecţia» lui Ionescu este o farsă tragică ce denunţă absurditatea tezelor unice şi exclusiviste, limbajul ca instrument al puterii şi relaţia letală dintre sexualitate şi dictatură. Pe de altă parte, (denunţă, n.r.) prostimea contemplativă, o masă de manevră la îndemâna casapilor învestiţi. Cum lumea n-a învăţat mai nimic din greşelile istoriei, lecţia acestui spectacol nu-şi propune să fie un îndreptar moralizator şi plicticos, ci mai degrabă o limpede oglindă".

Din distribuţie, alături de Horaţiu Mălăele, mai fac parte Natalia Călin/Victoria Dicu şi Aylin Cadâr. Decorul este semnat de Mălăele, iar costumele au fost create de Florilena Popescu-Fărcăşanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici