"Legături bolnăvicioase", la Stockholm Queer Film Festival (Video)

Filmul "Legături bolnăvicioase", în regia lui Tudor Giurgiu, va fi difuzat în cadrul Stockholm Queer Film Festival, care se va desfăşura în perioada 25-27 iulie.

138 afișări
Imaginea articolului "Legături bolnăvicioase", la Stockholm Queer Film Festival (Video)

"Legături bolnăvicioase", la Stockholm Queer Film Festival (Video)

"Legături bolnăvicioase" va avea două proiecţii în cadrul festivalului, pe 26 şi 27 iulie.

Interpretele rolurilor principale, Ioana Barbu şi Maria Popistaşu, vor fi prezente la Stockholm ca invitate ale festivalului şi vor răspunde întrebărilor publicului.

Difuzarea filmului şi prezenţa celor două actriţe în cadrul Stockholm Queer Film Festival sunt sprijinite de Institutul Cultural Român de la Stockholm.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Stockholm Pride, cel mai mare festival al culturii LGBT din Scandinavia, iar proiecţiile vor avea loc la cinematograful Klarabiografen, la Casa de Cultură a oraşului Stockholm.

"Legături bolnăvicioase", cu Maria Popistaşu, Ioana Barbu şi Tudor Chirilă în rolurile principale, reprezintă debutul în lungmetraj al regizorului Tudor Giurgiu.

Filmat într-o lună şi jumătate în diferite locaţii din Bucureşti şi în satul Pietroşiţa din judeţul Dâmboviţa, la sfârşitul verii trecute, filmul are în spate o echipă de oameni tineri.

"Am vrut să fac un film sensibil şi curat. Un film care îţi aduce aminte de prima poveste de dragoste, întodeauna sfârşită prost. Nu ştiu de ce, dar aşa se întâmplă în mai toate cazurile. Suntem plini de energie, investim mult în prima relaţie, vine repede, ca un taifun, se consumă pe neaşteptate şi pleacă apoi la fel de rapid lăsându-ne mai goi, mai deştepţi, mai maturi (...) Mi-am dorit să fac un film românesc cât mai personal, departe de social sau politică. Un film despre prietenie, maturizare, sacrificii, nonconformism şi tot ceea ce poţi face când ai 18 ani şi simţi că lumea e a ta", spune Tudor Giurgiu.

Imaginea este semnată de Alex Sterian, iar decorurile au fost realizate de Adriana Grand, un scenograf foarte apreciat în lumea teatrului, care pare să fi gândit cu mare atenţie detaliile camerelor celor două fete - locaţiile privilegiate de filmare în Bucureşti.

"Legături bolnăvicioase" reprezintă filmul românesc cu cel mai mare număr de spectatori la cinema în 2006: circa 21.000.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici