"Legiunea străină" de Mircea Daneliuc, în avanpremieră, la Institutul Cultural Român

Filmul "Legiunea Străină", cu scenariul şi regia semnate de Mircea Daneliuc, va fi prezentat, în avanpremieră, pe 31 ianuarie, la Institutul Cultural Român (ICR) din Bucureşti.

2 afișări
Imaginea articolului "Legiunea străină" de Mircea Daneliuc, în avanpremieră, la Institutul Cultural Român

"Legiunea străină" de Mircea Daneliuc, în avanpremieră, la Institutul Cultural Român

"Legiunea străină", produs de Castel Film, în 2006, este cel mai recent film al lui Mircea Daneliuc.

Lungmetrajul spune povestea tragicomică a trei tineri dintr-o localitate în care este declarată gripa aviară. Afacerile merg prost; oricât s-ar fura, nu ajută la nimic. Dornici să emigreze, intră în legătură cu afaceristul Maricel (interpretat de Rică Răducanu), care le poate facilita intrarea în Legiunea Străină.

Din distribuţia filmului fac parte: Oana Piecniţă, Cătălin Paraschiv, Radu Iacoban, Radu Ciobănaşu, Nicodim Ungureanu, Rică Răducanu.

"Legiunea străină" va rula, în 8 februarie, şi la cinema Studio, la Best Film Fest (8 şi 14 februarie), în timp ce premiera filmului este programată pentru 22 februarie. Pelicula a primit 900.000 de lei la concursul de proiecte cinematografice organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei, în 2005.

Mircea Daneliuc, cineast şi scriitor, este autorul unor filme de referinţă, premiate la festivaluri naţionale şi internaţionale de prestigiu: "Cursa", "Ediţie specială", "Proba de microfon", "Vânătoarea de vulpi", "Croaziera", "Glissando", "Iacob", "Tusea şi Junghiul", "Patul conjugal", "Senatorul Melcilor", "Ambasadori, căutăm patrie", "Sistemul Nervos".

Creaţia sa literară cuprinde romanele "Pisica ruptă" (Premiul ASPRO pentru debut, 1997), "Marilene", "Apa din cizme", "Strigoi fără ţară", "Petru şi Pavel", "Ora Lanti" (Premiul de proză al revistei Ateneu), precum şi volumele de teatru "Carlo Carlini – Iluzionism" (Premiul Naţional pentru Dramaturgie) şi "Femei în Ghips".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici