Licitaţie la Paris. Un tablou de Claude Monet, scos la vânzare pentru 3 milioane de euro

Un tablou al maestrului impresionist francez Claude Monet, păstrat într-o colecţie privată din 1948, ar trebui să ajungă la 3 milioane de euro (3,22 milioane de dolari) atunci când va fi scos la vânzare la sfârşitul acestei luni la Paris, a anunţat casa de licitaţii Ader.

203 afișări
Imaginea articolului Licitaţie la Paris. Un tablou de Claude Monet, scos la vânzare pentru 3 milioane de euro

Sursa foto: X/Twitter

Peisajul "Les Saules, Giverny" ("Sălcii, Giverny"), datând din 1886, a reapărut pe piaţa franceză de artă, unde picturile lui Monet au devenit din ce în ce mai rare.
 
Este unul dintre cele aproximativ trei duzini de loturi de la viitoarea vânzare de artă impresionistă şi modernă a casei de licitaţii Ader de la Hotel Drouot, programată pentru 24 noiembrie.
 
"Tablourile lui Claude Monet de această amploare, de această dimensiune nu mai există cu adevărat în rândul familiilor franceze. Ele se găsesc mai ales în marile muzee sau în colecţii străine, dar este foarte rar să le găseşti în Franţa", a declarat vineri David Nordmann, directorul de licitaţii al Ader, pentru Reuters, în cadrul unei avanpremiere a vânzării.
 
"Este o mare ocazie pentru piaţa franceză", a adăugat el.
 
Pictura în ulei a lui Monet - care măsoară 73 cm pe 92 cm (28,7 inci pe 36,2 inci) - a aparţinut unei familii de origine evreiască şi a fost expusă în apartamentul lor luxos din centrul Parisului. Bunicul familiei a cumpărat tabloul de la o galerie din Nisa în 1948, iar de atunci a rămas în mâinile familiei.
 
Deşi nu este la fel de faimos ca nuferii lui Monet sau picturile de la Gare Saint Lazare, care pot avea preţuri care ajung la 100 de milioane de euro, "Les Saules, Giverny" poartă stilul caracteristic al artistului.
 
"Este o lucrare tipică lui Claude Monet, în special prin tuşele de pensulă şi prin modul în care face să iasă lumina", a spus Nordmann.
 
Monet şi-a găsit liniştea în Giverny, la vest de Paris, din 1883 până la moartea sa, în 1926, transformând o casă din stuc roz în locuinţa şi studioul său permanent şi cultivând o grădină în stil japonez, cu flori şi copaci răspândiţi pe un iaz cu nuferi, care a inspirat multe dintre picturile sale.
 
Licitaţia include, de asemenea, o lucrare a pictoriţei americane Mary Cassatt. "Portrait de Jeune Fille au Chapeau Blanc" ("Portret de tânără femeie cu pălărie albă") este estimat între 800.000 şi 1,2 milioane de euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici