Liedul românesc - Cursuri de Măiestrie Artistică Mariana Nicolesco, pe 9 decembrie, la TVR 2

TVR 2 va difuza pe 9 decembrie, de la ora 11.00, Liedul românesc - Cursuri de Măiestrie Artistică Mariana Nicolesco, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de soprana Mariana Nicolesco.

258 afișări
Imaginea articolului Liedul românesc - Cursuri de Măiestrie Artistică Mariana Nicolesco, pe 9 decembrie, la TVR 2

Mariana Nicolesco

"Ascult cu emoţie interpretările tinerilor mei prieteni, pe care i-am apropiat de arta de supremă poezie şi rigoare a liedului. Şi mă bucur că, prin ei, o comoară de mare preţ a culturii noastre, liedul românesc, fondat pe vechiul cântec de dor, a reintrat în conştiinţa publică aşa cum mi-am propus în anul 2003, când am creat Festivalul şi Concursul Naţional al Liedului Românesc, consolidat de Cursurile de Măiestrie Artistică pe care le ofer între o ediţie şi următoarea a acestor fomidabile manifestări", spune Mariana Nicolesco.

Potrivit acesteia, este "un factor major al culturii noastre" interpretarea pentru prima oară, de către laureaţii Concursului Naţional al Liedului Românesc, a integralei liedurilor lui George Enescu, şi "extrem de revelatoare situarea liedului românesc în contextul liedului european, german, francez, italian, maghiar, prin interpretările oferite an de an de noile generaţii care azi strălucesc în acest gen muzical de mare prestigiu".

"Este pentru ei o remarcabilă experienţă întâlnirea pe care le-o prilejuiesc, ediţie după ediţie, Cursurile mele de Măiestrie Artistică, cu maeştrii liedului românesc, în acest an, de pildă, compozitorii Carmen Petra Basacopol şi Adrian Pop, sau muzicologul Octavian Lazăr Cosma. Publicul a răsplătit cu un imens entuziasm interpretările oferite de tinerele voci - sopranele Nicoleta Maier, Bianca Mărgean, Aida Pavăl, Daniela Păcurar, Noemi Veress, baritonii Shuang Fang şi Cristian Hodrea, acompaniaţi de pianistul Peter Kolcsar -, fie că era vorba de compozitorii amintiţi, de Brahms sau de Mendelssohn Bartholdy, de Tiberiu Brediceanu, ori de creaţiile lui Claude Debussy, la o aniversare, sau ale lui Jules Massenet, la o comemorare", mai spune Mariana Nicolesco.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici