LookPlus, recepţionat de abonaţii UPC fără costuri. Pachetul de 3 posturi dedicat Ligii 1 costă 10 lei

Postul Look Plus, care va difuza jumătate din meciurile din Liga 1, face parte din pachetul de bază al UPC, putând fi recepţionat de abonaţii companiei fără costuri suplimentare, în timp ce pachetul Look TV, Look TV HD şi Look Plus HD poate fi achiziţionat la preţul de 10 lei, informează compania.

1661 afișări
Imaginea articolului LookPlus, recepţionat de abonaţii UPC fără costuri. Pachetul de 3 posturi dedicat Ligii 1 costă 10 lei

LookPlus, recepţionat de abonaţii UPC fără costuri. Pachetul de 3 posturi dedicat Ligii 1 costă 10 lei (Imagine: Shutterstock)

UPC România, companie membră Liberty Global, spune, într-o declaraţie de presă remisă, joi, agenţiei MEDIAFAX că UPC şi Focus Sat (platforma de satelit a UPC) au achiziţionat drepturile de retransmisie a televiziunilor Look TV şi Look Plus (denumit înainte Transilvania Live, n.r.), "care vor difuza în proporţie echilibrată meciurile din Liga 1 şi Cupa Ligii".

"(...) pachetul de bază de televiziune UPC include canalul Look Plus, post TV care va difuza aproximativ jumătate din meciurile din Liga 1. Astfel, ne asigurăm că toţi clienţii noştri se vor bucura, fără cost suplimentar, de o mare parte din meciurile din Liga 1 şi Cupa Ligii. Am creat totodată o extraopţiune care se adresează acelor clienţi care doresc să aibă acces la toate meciurile din cele două competiţii. UPC pune la dispoziţie, într-un pachet separat, întregul conţinut fotbalistic (Look TV, Look TV HD şi Look Plus HD), pentru preţul de 10 lei lunar", spune UPC România.

Conform companiei, această abordare, de a crea pachete tematice, se aplică şi în cazul altui tip de conţinut, de exemplu, în cazul filmelor premium, al conţinutului regional, precum şi în cazul în care clienţii doresc echipamente sau opţiuni suplimentare.

Până în prezent, compania UPC şi platforma sa de satelit, Focus Sat, dar şi reţeaua iNES IPTV (care transmite televiziuni prin internet) au anunţat, prin intermediul unor comunicate de presă, că vor difuza meciurile din campionatul Ligii 1 şi din Cupa Ligii în următorii cinci ani.

Conform surselor citate, UPC şi Focus Sat, pe de o parte, şi iNES IPTV, pe de altă parte, au semnat acorduri de distribuţie cu Intel Sky Broadcast Ltd. pentru transmisia celor două televiziuni Look TV şi Look Plus, care vor difuza meciurile din Liga 1 şi din Cupa Ligii.

În schimb, compania de telecomunicaţii RCS&RDS a anunţat, pe 29 mai, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că a depus plângere la Consiliul Concurenţei împotriva Ligii Profesioniste de Fotbal, întrucât "vânzarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga 1 s-a făcut cu încălcarea legislaţiei concurenţei".

Totodată, RCS&RDS a scos luni, 30 iunie, din grilele sale de cablu analogic şi digital televiziunile Look TV şi Look Plus/Transilvania Live, la nivelul întregii ţări, inclusiv în Bucureşti. Look TV şi Transilvania Live nu erau retransmise şi pe platforma de satelit Digi a RCS&RDS.

În schimb, Romtelecom negociază retransmiterea în continuare a Look TV şi Look Plus, care vor difuza meciurile din Liga 1, în condiţiile în care aceste televiziuni au decis să renunţe, de la 1 iulie, la regimul "must carry" şi să solicite tarife pentru retransmisie din partea cabliştilor.

"Suntem în discuţii cu ISB (Intel Sky Broadcast Ltd., care deţine drepturile de difuzare ale meciurilor din Liga 1 şi acţionar al Look TV şi al Look Plus, n.r.), întrucât ne dorim să retransmitem aceste posturi, în condiţii comerciale avantajoase pentru clienţii noştri", au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii companiei Romtelecom.

Pe de altă parte, potrivit unor speculaţii apărute pe piaţa audiovizualului, reprezentanţii Look TV şi Look Plus/Transilvania Live ar fi solicitat de la operatorii de cablu un preţ de aproximativ 7 lei pe abonat pe lună pentru retransmisia acestora începând cu 1 iulie, dorind ca aceste televiziuni să fie difuzate în pachetele de bază ale cabliştilor şi nu în pachete separate, pentru care abonaţii să opteze dacă vor sau nu să plătească.

Este de aşteptat ca şi alţi operatori mai mari sau mai mici de cablu din ţară să scoată din grilele lor cele două televiziuni, în condiţiile în care aceste televiziuni au decis să renunţe la regimul "must carry" începând cu data de 1 iulie şi să solicite tarife pentru retransmisie din partea cabliştilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici