"Loverboy" şi "Morgen", la Festivalul de Film de la Sarajevo

Filmele "Loverboy" de Cătălin Mitulescu şi "Morgen" de Marian Crişan au fost selectate în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Sarajevo, ce se desfăşoară între 22 şi 30 iulie, informează site-ul oficial al evenimentului.

173 afișări
Imaginea articolului "Loverboy" şi "Morgen", la Festivalul de Film de la Sarajevo

"Loverboy" şi "Morgen", la Festivalul de Film de la Sarajevo (Imagine: Shutterstock)

Dacă "Loverboy" rulează în competiţia de lungmetraj a festivalului, "Morgen", debutul în lungmetraj al lui Marian Crişan, a fost selectat în secţiunea In Focus.

"Loverboy" a avut premiera mondială, anul acesta, în secţiunea Un Certain Regard de la Cannes. Cu George Piştereanu şi Ada Condeescu în rolurile principale, "Loverboy" spune povestea lui Luca, un tânăr care convinge tinere să se prostitueze prin "metoda îndrăgostirii".

"Morgen" este o emoţionantă poveste despre relaţiile interumane, avându-i în centru pe Nelu (Andras Hathazi), care trăieşte la graniţa româno-ungară, şi un imigrant ilegal turc (Yilmaz Yalcin), care îi cere ajutorul celui dintâi pentru a trece graniţa.

România mai este reprezentată la Sarajevo şi de filmul "Votul meu" de Monica Lăzurean Gorgan şi Andrei Gorgan, inclus în competiţia de documentar. Filmul prezintă modul în care se votează într-un mic sat românesc.

De asemenea, în competiţia de scurtmetraj au fost selectate "Numărătoarea manuală" de Daniel Sandu şi "Fotografia" de Victor Dragomir.

Anul acesta, preşedintele juriului pentru competiţia de lungmetraj este Ari Folman (regizorul filmului "Vals cu Bashir"). Anul trecut, preşedintele aceluiaşi juriu a fost Cristi Puiu.

Festivalul Internaţional de Film de la Sarajevo este unul dintre cele mai importante evenimente de gen din regiune, care a beneficiat, de-a lungul timpului, de invitaţi importanţi, precum Martin Scorsese, Darren Aronofski, Bono, dar a şi oferit sprijin financiar tinerilor artişti din zonă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici