Lucrarea "Piaţa Amzei" de Theodor Pallady, vândută cu 12.000 de lei la licitaţie

O lucrare semnată de Theodor Pallady, intitulată "Piaţa Amzei", a fost vândută cu 12.000 de lei, la o licitaţie organizată duminică de Casa Goldart, a declarat pentru MEDIAFAX Luminiţa Ghilduş, preşedintele casei de licitaţii.

287 afișări
Imaginea articolului Lucrarea "Piaţa Amzei" de Theodor Pallady, vândută cu 12.000 de lei la licitaţie

Lucrarea "Piaţa Amzei" de Theodor Pallady, vândută cu 12.000 de lei la licitaţie (Imagine: www.goldart.ro)

Potrivit Luminiţei Ghilduş, lucrarea lui Theodor Pallady a avut un preţ de pornire de 2.000 de lei, fiind vândută pentru 12.000 de lei.

Vedeta licitaţiei Goldart, "Car cu boi pe drum de ţară" de Nicolae Grigorescu - un ulei pe panou de lemn - nu şi-a găsit cumpărător la licitaţia organizată duminică la sala Galateca a Bibliotecii Centrale Universitare.

Lucrarea lui Grigorescu, estimată la 150.000 - 160.000 de lei, va fi scoasă la licitaţie din nou cel mai probabil peste câteva luni, a explicat Luminiţa Ghilduş. Ea a precizat că s-ar putea ca preţul de plecare în cazul tabloului "Car cu boi pe drum de ţară" s-ar putea să fi fost prea mare pentru cumpărători.

În schimb, la licitaţie s-au vândut tablourile "Cumpăna" de Rudolf Schweitzer, pentru preţul de 14.500 de lei, şi "Jucătorii de cărţi" de Nicolae Vermont, pentru 14.000 de lei.

Pe de altă parte, uleiul pe pânză "Nud la malul mării", semnat de Sabin Bălaşa şi estimat la 26.000 de lei, nu şi-a găsit cumpărător.

La licitaţia Goldart au mai fost vândute cărţi, porţelanuri şi sculpturi. Suma totală strânsă în urma licitaţiei se ridică la aproximativ 120.000 de lei, potrivit Luminiţei Ghilduş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici