"Lumea văzută de Ion B.", considerat cel mai bun documentar produs de HBO în ultimul an - VIDEO

"Lumea văzută de Ion B.", în regia lui Alexander Nanau şi produs de HBO România, este cel mai bun documentar produs de HBO Central Europe în ultimul an, a declarat Marc Lorber, cel care conduce divizia de programe a HBO Central Europe, pentru publicaţia C21.

605 afișări
Imaginea articolului "Lumea văzută de Ion B.", considerat cel mai bun documentar produs de HBO în ultimul an - VIDEO

Ion Bârlădeanu

În numărul din iunie-iulie al publicaţiei C21, o ediţie dedicată târgului de televiziune Discop, care a avut loc la Budapesta, Marc Lorber vorbeşte despre strategia HBO Central Europe în domeniul producţiei locale.

Astfel, Marc Lorber spune că HBO Central Europe va continua producţia locală, care a debutat deja în 14 ţări central şi est-europene, incluzând România, Ungaria, Polonia, Bulgaria, Republica Cehă şi Slovacia.

"Acest business este încă relativ tânăr", spune Marc Lorber, precizând că, anul acesta, HBO va produce la nivel european 16-20 de documentare. Centrarea HBO pe documentarele produse la nivel local este o consecinţă a bugetelor mici implicate de realizarea acestor producţii la nivel european, comparativ cu Statele Unite ale Americii.

În plus, Marc Lorber spune că "Lumea văzută de Ion B.", produs de HBO România, este probabil cel mai bun documentar produs de HBO în ultimul an.

Totodată, Lorber afirmă că şi-ar fi dorit foarte mult ca documentarul să primească o nominalizare la premiile Emmy. "Sper ca acest documentar să primească o nominalizare la premiile Emmy. Este atât de bun", afirmă Lorber.

Documentarul "Lumea văzută de Ion B...." spune povestea unuia dintre cei mai importanţi artişti români contemporani, Ion Bârlădeanu, care a trecut de la stadiul de om fără casă la cel de artist recunoscut internaţional. Filmul, regizat de Alexander Nanau şi produs de HBO România şi Alexander Nanau Production, a fost difuzat în premieră pe HBO România, în 17 decembrie 2009.

În prezent, HBO produce în România şi în alte ţări din Europa o variantă localizată a serialului "In treatment/ În derivă", în care rolul principal este deţinut de actorul român Marcel Iureş.

Totodată, HBO Central Europe a anunţat recent că va produce şi o versiune locală a dramei israeliene "When Shall We Kiss", în urma unui parteneriat încheiat cu Armoza. Serialul, care este difuzat pe Channel 10 în Israel, a fost creat de Dalit Kahan şi spune povestea unui bărbat care, în timpul unei întâlniri cu iubita lui din copilărie, află că sora lui s-a sinucis.

Prima versiune locală a "When Shall We Kiss" va fi produsă în Ungaria, anul viitor. Potrivit presei internaţionale, HBO va produce versiuni locale ale "When Shall We Kiss" şi în Polonia, Republica Cehă şi Slovacia.

"When Shall We Kiss" este al doilea format de dramă israeliană pe care HBO îl produce, după "In Treatment".

Postul american Home Box Office s-a lansat în Europa Centrală în 1991, asigurând programe de televiziune premium şi posturi din segmentul de bază pentru platforme de televiziune prin cablu, Direct-to-Home şi MMDS. HBO CE, subsidiară a Home Box Office Inc., Disney şi Sony Pictures Entertainment, asigură programe de televiziune premium şi canale din segmentul de bază în 11 ţări din regiune, incluzând Ungaria, Cehia, Slovacia, Polonia, România, Bulgaria, Moldova, Slovenia şi Croaţia. HBO România are circa 500.000 de abonaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici