Lungmetrajul "Robin Hood", pe primul loc în box office-ul românesc de weekend | VIDEO

Lungmetrajul "Robin Hood", de Otto Bathurst, o nouă adaptare cinematografică a celebrei legende englezeşti, s-a situat pe primul loc în box office-ul românesc, cu încasări de767.995,40 de lei în weekendul premierei.

252 afișări
Imaginea articolului Lungmetrajul "Robin Hood", pe primul loc în box office-ul românesc de weekend | VIDEO

Lungmetrajul "Robin Hood", pe primul loc în box office-ul românesc de weekend | VIDEO

Robin Hood (Taron Egerton), un războinic călit în luptă, şi comandantul său maur, Little John (Jamie Foxx), pornesc o revoltă îndrăzneaţă împotriva corupţiei la nivel înalt, ce are rădăcini şi legături chiar şi cu Coroana Angliei, într-o aventură plină de acţiune, de explozii, multe lupte, dar şi mult romantism, potrivit cinemagia.ro.

Pe poziţia a doua în box office s-a situat filmul SF "Maşinării infernale/ Mortal Engines", de Christian Rivers, care a avut încasări de 635.517,25 de lei în primul weekend pe marile ecrane româneşti. La mii de ani după ce civilizaţia a fost distrusă de un eveniment cataclismic, omenirea s-a adaptat şi şi-a dezvoltat un nou mod de a trăi. Acum, oraşe gigantice mobile cutreieră Pământul, prăduind nemilos orăşelele mai mici, pe tracţiune. Tom Natsworthy (Robert Sheehan), care se trage din pătura de jos a marelui oraş pe tracţiune Londra, se vede nevoit să lupte pentru propria supravieţuire după ce dă peste o fugară extrem de periculoasă - Hester Shaw (Hera Hilmar). Cei doi, atât de diferiţi încât drumurile lor nu ar fi trebuit să se încrucişeze niciodată, formează o alianţă imposibilă, care va schimba viitorul omenirii.

Liderul săptămânii trecute, lungmetrajul de animaţie "The Grinch", cu o tematică dedicată Crăciunului, regizat de Yarrow Cheney şi Scott Mosier, a coborât pe locul al treilea, cu încasări de 498.348,31 de lei.

Filmul "Bohemian Rhapsody", de Bryan Singer şi Dexter Fletcher, despre viaţa lui Freddie Mercury şi legendara trupă rock Queen, a urcat un loc, până pe al patrulea, cu încasări de 304.494,89 de lei. Producţia Fox/New Regency "Bohemian Rhapsody" - care urmăreşte povestea trupei Queen din anii 1970 până la momente memorabile precum concertul susţinut la evenimentul caritabil Live Aid din 1985, de pe stadionul Wembley din Londra - a fost întâmpinată cu cronici amestecate, însă actorul Rami Malek este văzut ca un candidat la Oscaruri pentru interpretarea celebrului muzician Freddie Mercury.

Pe poziţia a cincea în box office-ul românesc de weekend s-a situat "Spărgătorul de Nuci şi Cele Patru Tărâmuri/ The Nutcracker and the Four Realms", de Lasse Hallström şi Joe Johnston, care a avut încasări de 298.197 de lei. Filmul, cu Keira Knightley şi Morgan Freeman, are la bază povestirea din 1816 a lui E.T.A. Hoffman.

Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în cinematografele româneşti în weekend este completat de "Creed 2", de Steven Caple Jr (230.794 de lei), "Animale Fantastice: Crimele lui Grindelwald/ Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald", de David Yates (203.583,72 de lei), "Diavolul în carne şi oase/ The Possession of Hannah Grace", de Diederik Van Rooijen (175.751 de lei), "Moş Crăciun în misiune/ Santa & Cie", de Alain Chabat (119.913,19 lei), şi "Moromeţii 2", de Stere Gulea (91.916,14 lei).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici