Maestrul de balet Karl Burnett, la Bucureşti, pentru pregătirea balerinilor din spectacolul "Manon"

Maestrul de balet Karl Burnett a venit în România pentru a-i pregăti pe balerinii Operei Naţionale Bucureşti (ONB) pentru spectacolul "Manon", o producţie care va avea premiera în acest an.

242 afișări
Imaginea articolului Maestrul de balet Karl Burnett, la Bucureşti, pentru pregătirea balerinilor din spectacolul "Manon"

Maestrul de balet Karl Burnett, la Bucureşti, pentru pregătirea balerinilor din spectacolul "Manon" (Imagine: Captura video)

În prezent, Karl Burnett se află la Opera Naţională Bucureşti pentru a-i pregăti pe balerinii instituţiei în vederea punerii în scenă a spectacolului "Manon" (muzica de Jules Massenet şi coregrafia de Kenneth MacMillan), care va avea premiera în luna aprilie a acestui an, informează ONB.

Născut în Londra, Karl Burnett s-a pregătit cu Pamela Howard, apoi în cadrul Royal Ballet School. În anul 1994, după o carieră de succes ca balerin, i-a devenit asistent de coregrafie lui Angelin Preljocaj, maestru de balet în cadrul Deutsche Oper din Berlin şi asistent de regie în cadrul Aterballetto.

Începând din anul 2002, lucrează ca maestru invitat, colaborând cu instituţii precum Royal Swedish Ballet, Gulbenkian Ballet, Nederlands Dans Theater, La Scala şi Béjart Ballet Lausanne.

Alături de coregrafi precum Angelin Preljocaj şi Mauro Bigonzetti, a pus în scenă numeroase lucrări de balet, precum şi câteva dintre capodoperele lui Kenneth MacMillan: "Song of the Earth", "Romeo and Juliet", "Elite Syncopations", "Manon", "Mayerling" şi "Different Drummer".

Colaborând cu Baletul Regal din Londra, a participat la reluarea unor lucrări aparţinând aceluiaşi coregraf, printre care ultimele trei menţionate anterior, dar şi baletele "Prince of the Pagodas", "Isadora" şi "The Judas Tree", cea din urmă fiind ultima şi probabil cea mai plină de provocări lucrare a lui Kenneth MacMillan.

În anul 2011, Karl Burnett a semnat coregrafia unei noi producţii "Frumoasa din pădurea adormită", care a avut premiera la Teatro Colón din Buenos Aires. În prezent, continuă să îşi împartă timpul între activitatea artistică şi cea de pregătire a balerinilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici