Mai multe posturi TV, somate pentru folosirea limbajului violent în ştirile sportive

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de joi, somarea publică a mai multor posturi de televiziune pentru folosirea unui limbaj violent în emisiunile de ştiri sportive.

5 afișări
Imaginea articolului Mai multe posturi TV, somate pentru folosirea limbajului violent în ştirile sportive

CNA a somat mai multe posturi TV pentru limbaj violent în ştirile sportive

Posturile de televiziune somate sunt: TVR 1, Naţional TV, Kanal D, Pro TV, Antena 1, Antena 3, Realitatea TV. Prezentarea în emisiunile de ştiri sportive a unui limbaj violent contravine prevederilor articolului 39.2 din Legea audiovizualului, precum şi articolului 27.1 şi 27.2 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.

Exemplul cel mai discutat de membrii CNA a fost modul în care au prezentat televiziunile o ştire despre cum l-au tratat suporterii dinamovişti pe Dumitru Dragomir, deputat şi preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, înainte de a pleca la meciul Dinamo - Lazio Roma.

"Dragomir, la puşcărie", "gunoierule", "barbugiule", au fost strigătele cu care l-au întâmpinat suporterii pe Dumitru Dragomir, care s-a apărat cu un limbaj asemănător: "Derbedeule, o sa intri tu la puşcărie”, „Derbedeule, marş de-aici". "Pe nevasta lui Mitică, să o luăm la caterincă”, au mai strigat suporterii dinamovişti, potrivit CNA.

Attila Gasparik, vicepreşedintele CNA, a fost de părere că emisiunile sportive de ştiri cu un astfel de limbaj ar trebui să fie difuzate după ora 22.00, pentru că transmiterea lor mai devreme de această oră poate influenţa negativ copiii.

Răsvan Popescu a mai atras atenţia posturilor tv să manifeste moderaţie în difuzarea conflictelor din lumea fotbalului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici