Maia Morgenstern, rol principal pe scena Schauspielhaus Graz cu „Empire” - VIDEO

Astăzi şi mâine, 14 şi 15 octombrie 2016, de la ora 19.30, în sala Haus Eins a Schauslpielhaus Graz, Teatrul Schauspielhaus Graz în colaborare cu Festivalul internaţional de artă contemporană „steierischer herbst“ prezintă premiera austriacă a spectacolului „Empire”.

209 afișări
Imaginea articolului Maia Morgenstern, rol principal pe scena Schauspielhaus Graz cu „Empire” - VIDEO

Maia Morgenstern, rol principal pe scena Schauspielhaus Graz cu „Empire” - VIDEO (Imagine: Andreea Alexandru/ Arhiva Mediafax Foto)

Într-unul dintre rolurile principale evoluează Maia Morgenstern; regia: lui Milo Rau. Reprezentaţia din data de 14 octombrie este urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri. Din distribuţie mai fac parte Ramo Ali, Akillas Karassisis şi Rami Khalaf.

Spectacolul se joacă în limbile română, arabă, greacă şi kurdă, cu supratitrări în limba germană şi este o producţie a IICP — Institutul Internaţional al Crimelor Politice, în colaborare cu Zürcher Theater Spektakel din Zürich, Teatrul Schaubühne din Berlin şi Festivalul „steierischer herbst” de la Graz.

Ce înseamnă refugiu? Ce înseamnă acasă? Cum va arăta noua Europă? Spectacolul „Empire” prezintă prim-planuri biografice ale oamenilor care au venit ca refugiaţi în Europa sau care au rămas fără case. În spectacolul „Empire”, patru protagonişti din România, Grecia, Siria şi Kurdistan mărturisesc, într-o notă artistică, întâmplări de un adevăr tragic. Ce se întâmplă cu oamenii care i-au pierdut pe cei dragi sau care şi-au pierdut casele din cauza crizelor de la nivel mondial şi a războiului?

Concept, text şi regie: Milo Rau

Text şi interpretare: Maia Morgenstern, Ramo Ali, Akillas Karassisis şi Rami Khalaf; Muzică: Eleni Karaindrou; Dramaturgie: Stefan Bläske şi Mirjam Knapp; Costume: Anton Lukas; Video: Marc Stephan; Sound design: Jens Baudisch; Regia tehnică: Aymrik Pech; Subtitrări: Mirjam Knapp; Coordonare artistică: Mascha Euchner-Martinez şi Eva-Karen Tittmann; Voluntariat: Yven Augustin; Grafică: Nina Wolters; Social media: Jonas Weissbrodt

Informaţii despre accesul la spectacol sunt disponibile la adresa: www.schauspielhaus-graz.com/play-detail/empire

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici