Majoritatea şefilor de departamente din redacţia cotidianului francez Le Monde au demisionat

Şefii de departamente din redacţia cotidianului francez Le Monde au demisionat în bloc, marţi, după mai multe luni de dezacorduri cu conducerea acestei publicaţii referitoare la reorganizarea redacţiei.

131 afișări
Imaginea articolului Majoritatea şefilor de departamente din redacţia cotidianului francez Le Monde au demisionat

Majoritatea şefilor de departamente din redacţia cotidianului francez Le Monde au demisionat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"De mai multe luni, am trimis numeroase mesaje de alertă pentru a semnala disfuncţionalităţi majore, ca şi o lipsă de încredere şi de comunicare cu conducerea redacţiei, care ne împiedică să ne îndeplinim funcţiile de şefi de departament", au scris şapte şefi de departament şi adjuncţi ai lor, într-un mesaj adresat lui Natalie Nougayrède, directoarea cotidianului Le Monde, şi lui Louis Dreyfus, preşedintele-director al grupului Le Monde.

Declarând că nu doresc să fragilizeze redacţia, cei şapte demisionari spun că au rămas "disponibili pentru a administra proiectele curente până la numirea unei noi echipe".

"Am încercat să aducem soluţii, fără succes. Astăzi, am constatat că nu mai suntem în măsură să ne achităm de sarcinile care ne-au fost încredinţate şi din acest motiv am demisionat din funcţiile noastre", se afirmă în acelaşi mesaj.

Contactată de AFP, redacţia Le Monde nu a dorit să comenteze aceste informaţii.

Natalie Nougayrède este directoarea cotidianului Le Monde din martie 2013. Potrivit unui mesaj intern expediat în februarie 2014 colaboratorilor ei, Natalie Nougayrède prevedea să direcţioneze o cincime din totalul posturilor din redacţia Le Monde către alte servicii, iar o bună parte dintre acestea urmau să suplimenteze departamentul online. Sindicatele au denunţat la acea vreme "un plan social deghizat".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici