Maraton de scurtmetraje de la Filmul de Piatra în Capitală

Scurtmetrajele care au rulat în cadrul ediţiei trecute a festivalului Filmul de Piatra (6 - 9 ianuarie) vor fi prezentate în cadrul unui maraton cu muzică şi cinema, sâmbătă seară, la The Ark, în Bucureşti.

32 afișări
Imaginea articolului Maraton de scurtmetraje de la Filmul de Piatra în Capitală

Maraton de scurtmetraje de la Filmul de Piatra în Capitală (Imagine: Adrian Paduretu/Mediafax Foto)

Proiecţia-maraton va fi urmată de o petrecere cu trupa indie Sophisiticated Lemons, hip-hoperul Doc, pionierul muzicii electronice Matze şi cu DJ-ul rezident Amon.

Filmul de Piatra, organizat la Piatra Neamţ, este singurul festival cu o competiţie dedicată exclusiv scurtmetrajelor din România şi Moldova, selecţia fiecărei ediţii constituindu-se într-un showcase al filmului scurt românesc foarte proaspăt, de cele mai multe ori autorii fiind debutanţi, încă studenţi sau chiar amatori.

"Fiind un festival al tinerilor, al descoperirilor, încercăm să promovăm cele mai bune filme şi pe autorii lor. Evenimentul de la Bucureşti este al patrulea pe care-l organizăm post-festival. Am proiectat filmele câştigătoare la Bacău şi Iaşi şi, chiar weekend-ul trecut, la Chişinău, unde multă lume a rămas, la propriu, pe dinafara, deoarece sala s-a dovedit neîncăpătoare, în ciuda capacităţii de aproape 400 de locuri. La Bucureşti, însă, nu vom proiecta doar filmele câştigătoare, ci întreaga competiţie, 52 de titluri cu o lungime totală de cinci ore", declară Andrei Dăscălescu, directorul festivalului.

Festivalul Filmul de Piatra demonstrează interesul tinerilor pentru cinematografie, la ediţia trecută înscriindu-se în preselecţie un număr record de 210 filme. Secţiunile festivalului sunt: ficţiune, documentar, animaţie, experimental şi videoclip, iar proiecţia-maraton de sâmbătă seară va conţine, la un loc, toate cele 52 de filme selectate în competiţie.

Proiecţia începe la ora 19.00, la The Ark, iar petrecerea, după miezul nopţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici