Margareta Pâslaru: Dan Mihăescu va rămâne în arhiva de aur a televiziunii

Cântăreaţa şi actriţa Margareta Pâslaru a declarat pentru MEDIAFAX că scenaristul Dan Mihăescu, decedat joi seară, la vârsta de 79 de ani, "va rămâne în arhiva de aur a televiziunii", datorită stilului şi umorului său rafinat.

463 afișări
Imaginea articolului Margareta Pâslaru: Dan Mihăescu va rămâne în arhiva de aur a televiziunii

Margareta Pâslaru (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Tot nu-mi vine a crede... Dan îmi stârnea râsul chiar şi în timpul convorbirilor telefonice", a povestit Margareta Pâslaru. "Dan Mihăescu va rămâne în arhiva de aur a televiziunii, are stil, este un umorist rafinat. Vorbesc la prezent despre Dan, intuind că tot ceea ce a scris va fi preluat de tinerii actori", a adăugat artista.

"Îi mulţumesc încă o dată, şi pe această cale, pentru momentele comice jucate cu Mihai Fotino, Dem Rădulescu - Bibanu şi pentru generoasa prezentare publicată în propria-mi carte, «Eu şi Timpul». Odihnindu-i sufletul, Cel de Sus îi va zâmbi!", a mai spus Margareta Pâslaru.

Cunoscutul umorist, scenarist şi regizor Dan Mihăescu, autorul unor memorabile scheciuri şi scenete scrise pentru nume mari ale comediei româneşti, precum Toma Caragiu şi Dem Rădulescu, a murit joi seară, la vârsta de 79 de ani.

Potrivit ştirileprotv.ro, Dan Mihăescu a murit din cauza unui cancer.

Născut pe 5 iunie 1933, umoristul Dan Mihăescu s-a făcut cunoscut prin textele sale, special scrise şi adaptate pentru emisiuni de televiziune şi care au fost interpretate de cei mai mari actori de comedie din România.

Pe lângă momentele umoristice, acesta a fost şi regizor şi scenarist.

După anii 1990, el a rămas în televiziune, contribuind la realizarea a numeroase emisiuni de divertisment.

Începând cu Toma Caragiu, al cărui prieten era regretatul maestru, şi a sa faimoasă "Fabulă", care îşi păstrează şi în prezent sensul, şi până astăzi, aproape toate numele mari ale comediei româneşti au interpretat scenete şi scheciuri după texte scrise de Dan Mihăescu. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici