MARIA SIBYLLA MERIAN, sărbătorită de GOOGLE printr-un logo special - VIDEO

MARIA SIBYLLA MERIAN este sărbătorită de Google printr-un logo special, reprezentat de câteva desene de plante, insecte şi o şopârlă. Naturalista de origine germană, devenită cunoscută datorită ilustraţiilor detaliate de plante şi animale, s-a născut pe 2 aprilie 1647, la Frankfurt.

2032 afișări
Imaginea articolului MARIA SIBYLLA MERIAN, sărbătorită de GOOGLE printr-un logo special - VIDEO

MARIA SIBYLLA MERIAN, sărbătorită de GOOGLE printr-un logo special - VIDEO

Ca artist botanic, MARIA SIBYLLA MERIAN a publicat trei colecţii de de gravuri cu plante între 1675 şi 1680. Ulterior, a început să studieze insectele.

Merian este renumită pentru reprezentările metamorfozei la fluturi, reuşind să deseneze etapele de dezvoltare la aproape 200 de specii diferite.

Maria Sibylla Merian a desenat, de asemenea, şerpi, iguane, păianjeni şi broaşte.

A murit în 1717, după ce suferise cu ceva timp înainte un accident cerebral. O colecţie a muncii ei, Erucarum Ortus Alimentum et paradoxa Metamorfoze, a fost publicată ulterior de fiica botanistei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici