Mariana Mihuţ - premiul UNITER pentru cea mai bună actriţă în rol principal

Mariana Mihuţ a primit premiul UNITER pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru partitura din spectacolul "Lear", de Andrei Şerban (Teatrul Bulandra), luni seară, la Gala Uniunii Teatrale din România (UNITER), care a fost difuzată în direct dintr-un platou al Televiziunii Publice.

379 afișări
Imaginea articolului Mariana Mihuţ - premiul UNITER pentru cea mai bună actriţă în rol principal

Mariana Mihuţ - premiul UNITER pentru cea mai bună actriţă în rol principal (Imagine: Mediafax Foto)

În "Lear", Mariana Mihuţ joacă rolul regelui trădat din tragedia shakespeariană, făcând parte dintr-o distribuţie exclusiv feminină, marca Andrei Şerban, alături de nume precum Dorina Chiriac şi Valeria Seciu.

Actriţa a declarat, la primirea premiului, că este "foarte emoţionată". "De fiecare dată este ca şi când nu aş fi primit niciodată în viaţa mea niciun premiu", a spus aceasta, menţionând că emoţiile sunt aceleaşi, în ciuda numărului de distincţii primite. Mariana Mihuţ i-a mulţumit, printre alţii, lui Andrei Şerban, "pentru ideea extrordinară pe care a avut-o şi pentru că a riscat aşa cum a riscat".

La aceeaşi categorie au mai fost nominalizate Dorina Chiriac, pentru rolul Ioana din spectacolul "Ioana şi focul", regizat de Cătălina Buzoianu la Teatrul de Comedie din Bucureşti, şi Imola Kézdi, pentru rolul Maşa din spectacolul "Trei surori".

Anul trecut, premiul i-a revenit Ofeliei Popii, pentru rolul Mefisto din spectacolul "Faust", pus în scenă la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu.

Mariana Mihuţ s-a născut la 7 noiembrie 1942. A jucat în piese precum "A douăsprezecea noapte", de William Shakespeare, în regia lui Liviu Ciulei (1973). Sub bagheta aceluiaşi regizor a mai jucat în piese precum "Lungul drum al zilei către noapte" şi "Pescăruşul".

Acestor roluri li s-au alăturat alte partituri, precum cele din "Copilul îngropat" şi "Mutter Courage", ambele în regia Cătălinei Buzoianu. De asemenea, a jucat în regia cineastului rus Yuriy Kordonskiy, în piese precum "Căsătoria", după N. V. Gogol, "Unchiu Vanea" şi "Sorry". De altfel, pentru rolul din spectacolul "Sorry" a obţinut, în 2005, un premiu UNITER pentru cea mai bună actriţă în rol principal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici