Mariana Mihuţ va primi duminică o stea pe Aleea Celebrităţilor din Capitală

Mariana Mihuţ va primi o stea pe Aleea Celebrităţilor - Walk of Fame din Piaţa Timpului din Bucureşti, duminică, la ora 12.00, în cadrul unei ceremonii la care vor participa primarul Capitalei, Sorin Oprescu, directorul Teatrului Metropolis, George Ivaşcu, şi alte personalităţi din teatru şi film.

317 afișări
Imaginea articolului Mariana Mihuţ va primi duminică o stea pe Aleea Celebrităţilor din Capitală

Mariana Mihuţ (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

Mariana Mihuţ, născută pe 7 noiembrie 1942, este o cunoscută actriţă de teatru şi film, dar şi soţia celebrului actor Victor Rebengiuc.

Absolventă a Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" Bucureşti, promoţia 1964, Mariana Mihuţ este actriţă a Teatrului Bulandra din Capitală, unde a jucat în numeroase spectacole, în regia unor reputaţi oameni de teatru, ca Liviu Ciulei, Gelu Colceag, Ion Cojar, Andrei Şerban, Silviu Purcărete şi Cătălina Buzoianu.

A interpretat, de asemenea, numeroase roluri în teatrul radiofonic, teatrul TV şi cinematografie. A jucat în filme memorabile, precum "Pădurea spânzuraţilor", de Liviu Ciulei, "Profetul, aurul şi ardelenii", de Dan Piţa, "De ce trag clopotele, Mitică?" şi "Balanţa", de Lucian Pintilie, şi "Cel mai iubit dintre pământeni", de Şerban Marinescu.

Aleea Celebrităţilor - Walk of Fame din Piaţa Timpului din Bucureşti este un proiect cultural - care găzduieşte stelele celor mai cunoscuţi artişti români din lumea filmului şi a teatrului, în semn de preţuire a valorilor culturale din România - realizat de Teatrul Metropolis, în parteneriat cu magazinul Cocor şi Primăria Municipiului Bucureşti.

Pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului se află deja stelele altor mari personalităţi: Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan, Amza Pellea (postum), Maia Morgenstern, Alexandru Tocilescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Ileana Stana Ionescu, Sebastian Papaiani, Draga Olteanu Matei şi Mircea Albulescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici