Marko Bela a primit diploma de onoare a Societăţii Maghiare de Cultură din Transilvania

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a primit, sâmbătă, diploma de onoare a Societăţii Maghiare de Cultură din Transilvania, în cadrul unei şedinţe festive prilejuite de aniversarea a 125 de ani de la înfiinţarea societăţii, pentru sprijinul acordat de UDMR, în ultimii 19 ani, acestei organizaţii.

58 afișări
Imaginea articolului Marko Bela a primit diploma de onoare a Societăţii Maghiare de Cultură din Transilvania

Marko Bela a primit diploma de onoare a Societăţii Maghiare de Cultură din Transilvania (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Preşedintele Societăţii, Dane Tibor Kalman, a declarat, în cadrul ceremoniei desfăşurate la Institutul Teologic Reformat din Cluj, că mulţumeşte tuturor celor care, de-a lungul anilor, au susţinut dezvoltarea culturii transilvane, printre aceştia figurând şi liderul UDMR.

"Societatea Maghiară de Cultură din Transilvania acordă diploma de onoare preşedintelui UDMR, Marko Bela, pentru sprijinul acordat de Uniune organizaţiei noastre", a spus Dane.

Acesta a precizat că sâmbătă se împlinesc 125 de ani de la înfiinţarea la Cluj, în 1885, a acestei societăţi, care a fost, reînfiinţată, ulterior, în 1991.

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat că Societatea Maghiară de Cultură din Transilvania şi-a dovedit din plin utilitatea, iar UDMR, în mod firesc, a încercat să o susţină şi să-i acorde sprijin.

"Aceasta este ierarhia firească a lucrurilor, întâi cultura şi apoi politica. Noi, în UDMR, am avut menirea de a încerca să susţinem toate iniţiativele care duc la întărirea societăţii civile şi a culturii maghiare din România", a spus Marko.

Societatea Maghiară de Cultură din Transilvania va organiza, sâmbătă seară, la Opera Maghiară din Cluj-Napoca, un spectacol festiv în cadrul căruia vor fi decernate 13 premii unor personalităţi ale culturii maghiare din Ardeal, precum şi unor instituţii de cultură, cum este Teatrul Maghiar din Odorheiu Secuiesc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici