"Marţi, după Crăciun", în cinematografele americane din mai 2011

Pelicula "Marţi, după Crăciun", de Radu Muntean, va intra în cinematografele americane în mai 2011, drepturile de distribuţie în SUA pentru această producţie fiind achiziţionate de compania Lorber Films, informează indiewire.com.

20 afișări
Imaginea articolului "Marţi, după Crăciun", în cinematografele americane din mai 2011

"Marţi, după Crăciun", în cinematografele americane, din mai 2011 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Compania Lorber Films va lansa pelicula în cinematografe în mai 2011, la Film Forum din New York, filmul urmând să fie ulterior distribuit la nivel naţional.

"Estetica observaţională strălucitoare disecă o relaţie adulteră comună cu sensibilitate şi intuiţie - momentele lumeşti sunt îmbibate cu subtilitate şi cu impact care îţi poate produce un atac de cord", a declarat Richard Lorber, co-preşedinte şi CEO al Lorber Films.

Filmul "Marţi, după Crăciun" spune povestea lui Paul Hanganu (Mimi Brănescu), care este căsătorit cu Adriana (Mirela Oprişor) de zece ani. Au împreună o fetiţă, o maşină, un apartament şi aparent o relaţie fericită. De şase luni, Paul are o relaţie extraconjugală cu Raluca (Maria Popistaşu), medic stomatolog în vârstă de 27 de ani. Bărbatul, care se chinuie să găsească timp pentru Raluca, familie şi goana după cumpărături, hotărăşte să-şi ducă fiica la dentist încă o dată înainte de Crăciun. O schimbare neaşteptată în programul Adrianei le aduce pe cele două femei în aceeaşi încăpere pentru prima oară. Întâlnirea îl obligă pe Paul să ia o decizie dificilă.

Din distribuţia filmului mai fac parte Dragoş Bucur, Adrian Văncică, Victor Rebengiuc şi Silvia Năstase.

Lungmetrajul "Marţi, după Crăciun" a fost selectat la Festivalul de Film de la Cannes din acest an, în competiţia Un Certain Regard. Pelicula a mai avut o proiecţie de gală, în vara acestui an, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

Filmul "Marţi, după Crăciun" a intrat în cinematografele româneşti vineri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici