Maşină ca-n celebrul “Havana”,expusă în centrul Timişoarei alături de alte 50 de automobile istorice | GALERIE FOTO

Peste 50 de automobile istorice, printre care şi un model care a apărut în celebrul film "Havana", cu Robert Redford, au fost expuse, sâmbătă, în centrul Timişoarei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

183 afișări
Imaginea articolului Maşină ca-n celebrul “Havana”,expusă în centrul Timişoarei alături de alte 50 de automobile istorice | GALERIE FOTO

Maşină ca-n celebrul “Havana”,expusă în centrul Timişoarei alături de alte 50 de automobile istorice | GALERIE FOTO

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO 

Maşinile de epocă, vechi de cel puţin 30 de ani, au fost expuse în Piaţa Operei din Timişoara, în cadrul evenimentului Retroparada Toamnei, care a ajuns la ediţia cu numărul cinci.

Potrivit organizatorilor, în centrul Timişoarei au putut fi admirate peste 50 de automobile de epocă, din judeţele Timiş şi Caraş-Severin, dar şi din Ungaria şi Serbia.

Numeroase Dacii restaurate, motociclete, camioane, precum şi alte modele de maşini pe care mulţi dintre timişoreni le-au văzut doar în filme au fost prezente în centrul oraşului. Punctul de atracţie al expoziţiei din acest an a fost un Chevrolet Impala, albastru deschis cu alb, care a fost fabricat în anul 1956. Un astfel de model a apărut şi în celebrul film “Havana” (1990), care l-a avut în rol principal pe Robert Redford.

Proprietarul maşinii de epocă, Jenel Murgu, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că a cumpărat automobilul în urmă cu 30 de ani, iar în urmă cu zece ani l-a restaurant complet în Grecia.

"Mă plimb cu maşina, alături de familie, prin Europa. Este o maşină care trebuie rulată şi avut grijă de ea. Singura problemă pe care o poate prezenta este doar consumul de combustibil. În oraş, consumă cam 35 - 40 de litri la 100 km, iar în afară, pe autostradă, aproximativ 26 - 27 litri la 100 km. În rest, este o splendoare, o maşină care chiar merită şi atrage atenţia", a explicat Jenel Murgu, un timişorean stabilit în America.

Proprietarul maşinii Chevrolet Impala spune că, în acest moment, automobilul costă în jur de 55.000 de euro, iar valoarea lui creşte de la an la an.

"Este a cincea ediţie a Retroparadei Toamnei, sunt peste 50 de automobile în centrul Timişoarei. cel mai vechi este un DKW din anul 1935, cu caroserie din lemn, iar cea mai nouă este din anul 1985. Ca noutăţi avem trei automobile Mercedes 280, un Chevrolet Impala, model cubanez, cunoscut din filmul Havana, şi un Cadillac din Serbia. Maşinile prezente la expoziţie sunt din judeţele Timiş şi Caraş-Severin, mai avem o maşină din Ungaria şi 16 din Serbia", a explicat organizatorul expoziţiei, Vlad Capotescu.

Vehiculele istorice au putut fi admirate în Piaţa Operei între orele 10.30 şi 13.00, după care au plecat în paradă spre Muzeul Tramvaiului de pe B-dul Take Ionescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici