Turist, UCIS de o bucată de piatră decorativă. Totul s-a întâmplat în biserica unde sunt îngropaţi Michelangelo, Galilei şi Machiavelli

Un turist spaniol în vârstă de 52 de ani a fost ucis în urma căderii unor bucăţi de zidărie în timp ce se afla în Bazilica Sfintei Cruci din Florenţa, informează presa internaţională.

2910 afișări
Imaginea articolului Turist, UCIS de o bucată de piatră decorativă. Totul s-a întâmplat în biserica unde sunt îngropaţi Michelangelo, Galilei şi Machiavelli

Un turist, ucis de o bucată de piatră decoratică ce a căzut într-o biserică din Florenţa

Accidentul mortal a avut loc în biserica unde sunt îngropaţi Michelangelo, Galileo Galilei şi Niccolo Machiavelli.

Incidentul ridică întrebări în privinţa stadiului numeroaselor monumente vechi şi fragile din Italia.

Ministrul italian al Culturii, Dario Franceschini, a declarat că procurorii au deschis o investigaţie pentru a determina dacă de vină pentru incident este întreţinerea defectuoasă a clădirii.

Victima a fost lovită de o bucată de piatră decorativă ce a căzut de la 20 de metri înălţime, în timp ce vizita biserica alături de soţia sa.

Bazilica construită în secolul al XV-lea este supusă de câţiva ani unor lucrări de mentenanţă în colaborare cu agenţia italiană de protecţie civilă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici