Mass-media, în topul celor mai corupte instituţii

Mass-media a ajuns pentru prima dată în topul celor mai corupte instituţii din România, potrivit Barometrului Global al Corupţiei 2009, lansat, miercuri, de Transparency International, din cauza politicilor editoriale partizane.

105 afișări
Imaginea articolului Mass-media, în topul celor mai corupte instituţii

Mass-media, în topul celor mai corupte instituţii (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)

Mass-media se situează pe locul cinci, cu o notă de 3,4, în topul instituţiilor cele mai afectate de corupţie în 2008, alături de partidele politice, sistemul legislativ, Parlamentul, justiţia şi mediul de afaceri.

Victor Alistar, directorul Transparency International, a explicat că această creştere a percepţiei negative a populaţiei în mass-media eset cauzată de "politicile editoriale vizibil partizane, care afectează încrederea".

De asemenea, el a subliniat că perioada în care a fost elaborat studiul, în noiembrie 2008, era una electorală. Alistar a mai explicat că şi discursurile publice ar fi putut influenţa opinia populaţiei, de exemplu afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu referioare la moguli de presă.

Barometrul Global al Corupţiei a fost realizat pe un eşation de 18.000 de repondenţi.

Barometrul Global al Corupţiei 2009, lansat, miercuri, de Transparency Internaţional, relevă că românii percep măsurile anticorupţie ca ineficiente, procentul care consideră că eforturile guvernaţilor sunt ineficiente crescând la 59 la sută, cu opt procente mai mult decât anul trecut.

Potrivit barometrului realizat în noiembrie 2008, situaţia se înscrie în trendul crescător pe care România l-a înregistrat şi în anii anteriori, 59 % din populaţie, cu 8 procente mai mult decât în anul precendent apreciind că eforturile anticorupţie ale guvernanţilor sunt ineficiente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici