Massive Attack, din nou la Bucureşti

Massive Attack, celebra trupă britanică trip-hop, revine la Bucureşti, duminică, la Zone Arena, într-un spectacol live cu un buget de peste 2 milioane de lire sterline, alături de alţi nouă muzicieni, informează organizatorii.

48 afișări
Imaginea articolului Massive Attack, din nou la Bucureşti

Massive Attack, din nou la Bucureşti (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Formaţia Massive Attack va susţine cel de-al doilea show în România duminică, la Zone Arena din Capitală, în cadrul turneului internaţional ce promovează noul ei material discografic - Heligoland Tour 2010.

Trupa a pregătit un show de excepţie, în care cei doi membri, Robert "3D" Del Naja şi Grantley "Daddy G" Marshall, vor avea suportul a nu mai puţin de nouă muzicieni: doi baterişti, un percuţionist, un basist, doi chitarişti şi trei invitaţi speciali pentru părţile vocale. Printre aceştia din urmă se numără figura legendară a cântăreţului de muzică reggae Horace Andy, unul dintre cei mai vechi colaboratori ai trupei. Horace şi-a început cariera muzicala în anul 1967 şi a lansat nu mai puţin de 35 de albume solo sau în colaborare cu alţi artişti. A contribuit, de asemenea, cu părţi vocale pe toate albumele Massive Attack de până acum, iar cea mai importantă colaborare este considerată cea pentru piesa "Angel". Muzicienilor li se va adăuga la Bucureşti un staff de 23 persoane care va asigura suportul tehnic pentru prestaţia lor.

Show-ul Massive Attack a fost conceput şi produs cu un buget de peste două milioane de lire sterline de renumitul colectiv United Visual Artists (UVA) cu care trupa colaborează de peste şapte ani.

Deschiderea concertului va fi făcută de cântăreaţa britanică Martina Topley-Bird, printr-o prestaţie solo de minim 40 de minute.

Zone Arena îşi va deschide porţile pentru fanii Massive Attack începând cu ora 18.30, accesul publicului urmând a fi permis prin trei puncte: Poarta 1, pentru posesorii de bilete în Zona A şi în tribune, Poartă 2, pentru cei care deţin bilete în Zonă B, şi Poartă 3, pentru acces auto pentru posesorii de bilete în tribune.

Pentru posesorii de bilete cu locuri în tribune şi care doresc să vină la eveniment cu autoturismul există o parcare privată. Parcarea este limitată la un număr de 200 de autoturisme, iar accesul auto se va face pe Poarta 3, special amenajată între Oraşul Fotbalului şi Poarta 2. Având în vedere numărul limitat al locurilor de parcare, organizatorii recomandă celor care deţin bilete cu locuri în tribune şi care doresc să vină la eveniment cu autoturismul să ajungă la Zone Arena cât mai devreme posibil pentru a fi siguri că vor găsi un loc de parcare şi pentru a se evită astfel blocajele în zonă.

Cele trei porţi de acces sunt amplasate pe Bulevardul Barbu Vacarescu nr. 164, iar cei care vor folosi mijloacele de transport în comun vor putea alege următoarele variante: metrou -Magistrala 2, staţia Aurel Vlaicu, tramvaiul nr. 5 sau linia de autobuz nr. 110.

În spaţiul de concerte nu va fi permis accesul cu: sticle (inclusiv sticlele de parfum peste 100 ml şi deodorante), bidoane de plastic, conserve, artificii, bannere susţinute de beţe, spray-uri, scaune, arme, băuturi sau mâncare, obiecte contondente, animale de companie, lanţuri, aparate foto profesionale sau semiprofesionale (cu obiectiv detaşabil) sau aparate de înregistrare audio-video. De asemenea, în caz de ploaie, accesul cu umbrele va fi strict interzis, spectatorilor fiindu-le recomandat să-şi aducă pelerine de ploaie.

Biletele pentru concertul Massive Attack mai pot fi achiziţionate online, la Eventim.ro şi Blt.ro, în reţelele Germanos, librăriile Cărtureşti şi Humanitas, magazinele Vodafone şi Sala Palatului, la următoarele categorii de preţ, în funcţie de poziţia în arenă: Gazon A - 145 de lei, Gazon B - 95 de lei, Tribuna - 175 de lei.

Concertul Massive Attack de la Bucureşti este produs de One Event.

Muzica pe care o creează Massive Attack poate fi cel mai bine descrisă ca o îmbinare a muzicii funk cu dub, cu o pregnantă tentă a atitudinii ce a creat punk-ul la mijlocul anilor '70. Forţa deschizătoare de drumuri din spatele ascensiunii trip-hop-ului şi a muzicii electro ambientale, Massive Attack reprezintă una dintre cele mai inovatoare şi influente trupe ale generaţiei lor: sound-ul lor hipnotic - o fuziune senzuală şi cinematică de ritmuri hip-hop, electro, soul, dub şi sampling-uri bine alese - a dat tonul multor tendinţe, deschizînd drumul pentru artişti ca Portishead, U.N.K.L.E., Morcheeba şi Tricky. Massive Attack este renumită nu numai pentru muzica ei specială, ci şi pentru prestaţiile live. Combinaţia dintre muzica ei şi vizualurile United Visual Artists (colectiv de artişti printre ai cărui clienţi se regăsesc şi U2) reuşeşte să impresioneze întotdeauna un public dornic de experienţe de primă clasă.

În cei 20 de ani de carieră, trupa a lansat cinci albume de studio, două EP-uri, 16 single-uri, o compilaţie şi două coloane sonore, vândute în mai mult de 10 milioane de exemplare în toată lumea.

De-a lungul timpului, trupa a avut colaborări cu nume de marcă ale industriei muzicale, printre care Madonna, David Bowie, Tracey Thorn, Elizabeth Fraser (Cocteau Twins), Sinead O'Connor, Damon Albarn (Blur), Horace Andy, Tricky, Shara Nelson, Neneh Cherry şi Martina Topley-Bird.

Trupa Massive Attack a concertat la Bucureşti şi în 2008.

Martina Topley-Bird şi-a câştigat faima atunci când a înregistrat vocea pentru primul album Tricky, intitulat "Maxinquaie". Martina şi Tricky şi-au continuat colaborarea şi pe următoarele albume, "Nearly God", "Pre-Millennium Tension" şi "Angels With Dirty Faces".

În 2003 a apărut primul album solo al artistei britanice - "Quixotic". Materialul a fost calificat de către critici drept o mare realizare şi a fost nominalizat la premiile Mercury din acel an. Cel de-al doilea album, "The Blue God", a apărut în mai 2008, fiind la rândul său bine primit. Albumul este produs de celebrul Danger Mouse, membru în formaţia Gnarls Barkley şi compozitor al hitului "Crazy".

Concertul de duminică nu este primul pe care Martina Topley-Bird îl susţine la Bucureşti, ea fiind invitată să cânte şi în deschiderea primului concert susţinut de Massive Attack la Bucureşti, în august 2008.

United Visual Artists şi-au câştigat faima imediat după producţia video a turneului Massive Attack din 2003 când au implementat în set-up-ul scenei unul dintre cele mai mari ecrane video pe leduri folosite până în acel moment, dând naştere unui show unic. Imediat după acest turneu alţi artişti de renume au apelat la ideile şi creaţiile lor, printre ei numărându-se nume ca U2, Kylie Minogue, Arctic Monkeys, Chemical Brothers sau UNKLE. Între timp UVA şi-au pus semnătura pe producţiile unor show-uri de modă (Vivienne Westwood, Prada sau Giorgio Armani) sau chiar show-uri TV precum MTV Europe Music Awards 2004.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici