MCC invită artiştii români să participe la Jocurile Francofoniei de la Beirut

Ministerul Culturii şi Cultelor (MCC) invită artiştii din domeniile pictură, fotografie şi sculptură să participe cu lucrări la cea de-a şasea ediţie a Jocurilor Francofoniei, care se va desfăşura între 27 septembrie şi 6 octombrie 2009, la Beirut (Liban).

23 afișări
Imaginea articolului MCC invită artiştii români să participe la Jocurile Francofoniei de la Beirut

Ministrul Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit MCC, preselecţia lucrărilor se va realiza pe fiecare domeniu: pictură, fotografie, sculptură.

Cei interesaţi să participe la Jocurile Francofoniei trebuie să se înscrie la MCC până pe 5 septembrie 2008.

Astfel, cei care vor să participe la secţiunea pictură, trebuie să prezinte MCC o creaţie recentă, care va face obiectul unei expoziţii colective.

Lucrarea trebuie să nu fi fost prezentată la alte concursuri sau expoziţii internaţionale, să aibă dimensiuni maxime de 2 metri x 2 metri şi o greutate maximă de 25 kg.

Totodată, pictorii interesaţi trebuie să realizeze, în atelier, pe perioada Jocurilor, o lucrare pe o temă impusă.

La secţiunea fotografie, concursul va cuprinde patru opere recente, care nu au mai fost prezentate la alte concursuri şi expoziţii internaţionale sau cu scopuri comerciale, industriale sau de presă.

Lucrările vor face obiectul unei expoziţii colective. Nu vor fi acceptate opere în format digital. De asemenea, fotografii selectaţi de MCC trebuie să realizeze, pe durata Jocurilor, un reportaj pe o temă impusă.

Pentru secţiunea sculptură, concursul va cuprinde o creaţie recentă, care nu a fost prezentată la alte concursuri sau expoziţii internaţionale.

Concurenţii trebuie să fie buni cunoscători ai limbii franceze şi să aibă mai puţin de 35 de ani la data începerii Jocurilor Francofoniei.

Primii trei câştigători ai fiecărei secţiuni vor primi medalii (aur, argint şi bronz), în ordinea calificării.

Selecţia va fi realizată de către o comisie formată din cinci personalităţi în domeniu, de naţionalităţi diferite, din cadrul conducerii Comitetului Internaţional al Jocurilor Francofoniei (CIJF), care va fi prezentă la Bucureşti în septembrie 2008.

În vederea înscrierii, cei interesaţi vor prezenta, pe lângă imagini ale lucrărilor propuse pentru participare, o documentaţie care să cuprindă un CV, un memoriu cu susţinerea teoretică a demersului artistic şi un portofoliu care să cuprindă imagini cu cinci lucrări, altele decât cele participante în concurs, reprezentative pentru creaţia artistului.

Cheltuielile privind transportul şi asigurarea lucrărilor, precum şi transportul şi diurna artiştilor, vor fi suportate de către Ministerul Culturii şi Cultelor.

Jocurile Francofoniei au fost înfiinţate în 1987, la Quebec, prin decizia Adunării Generale a comunităţii francofone.

România a participat pentru prima dată la Jocurile Francofoniei în iulie 1994, întrecerile desfăşurându-se la Paris.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici