Media Sat a lansat Serviciul de Internet prin Satelit Tooway™, disponibil oriunde în România

Media Sat a lansat, în colaborare cu Skylogic-Eutelsat, un serviciu de acces prin satelit la internet, dedicat celor care vor o soluţie stabilă de conectare oriunde s-ar afla pe teritoriul României, la un preţ pornind de la 22 euro/lună, fără TVA.

2130 afișări
Imaginea articolului Media Sat a lansat Serviciul de Internet prin Satelit Tooway™, disponibil oriunde în România

Media Sat a lansat Serviciul de Internet prin Satelit Tooway™, disponibil oriunde în România (Imagine: Andrei Michailov/Mediafax Foto)

Denumit Tooway, serviciul este disponibil prin intermediul satelitului Eutelsat KA Sat, primul satelit european dedicat pentru servicii de acces broadband la internet, avand o capacitate de aproximativ 35 de ori mai mare decât sateliţii tradiţionali, se arată într-un comunicat al Media Sat.

"Astfel, costurile serviciilor de internet prin satelit, în trecut prohibitive, au devenit acum accesibile inclusiv utilizatorilor individuali, tarifele serviciilor Media Sat pornind de la 22 euro/lună, fără TVA", se mai spune în comunicat.

Totodată, viteza conexiunilor la internet prin satelit s-a îmbunătăţit semnificativ, Media Sat furnizând servicii de acces la viteze de până la 10 Mbps (descărcare/download) şi 4 Mbps (încărcare/upload).

Tooway este potrivit clienţilor din zone cu o densitate a populaţiei mai scăzută, acolo unde comunicaţiile prin cablu nu au o acoperire semnificativă, precum şi societăţilor care îşi doresc o conexiune principală sau de back-up la internet printr-un mediu alternativ, total independent de soluţiile tereste.

Serviciul Media Sat poate fi utilizat şi pentru politicile de Disaster Recovery, fiind o soluţie bidirecţională ce asigură autonomia totală a utilizatorului atâta timp cât dispune de o sursă de energie pentru alimentarea echipamentelor.

Sistemul necesar pentru accesarea serviciilor include o antenă de satelit standard ca mărime (75 cm) şi un modem care se conectează la calculator printr-o conexiune Ethernet.

Înfiinţată în 1997, Media Sat furnizează servicii telecom, de la servicii de acces tnternet, telefonie fixă, servicii call center şi până la integrare de platforme CTI, servicii SMS/SVA telefonie şi broadcasting TV si radio.

Aflaţi mai multe pe www.mediasat.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici