Membrii CNA, obligaţi de Guvern să-şi ia câte zece zile de concediu fără plată

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) şi angajaţii Consiliului trebuie să-şi ia câte zece zile de concediu fără plată, până la sfârşitul lunii noiembrie, după ce Guvernul a decis reducerea cheltuielilor cu personalul ale CNA cu 370.000 de lei.

25 afișări
Imaginea articolului Membrii CNA, obligaţi de Guvern să-şi ia câte zece zile de concediu fără plată

Membrii CNA, obligaţi de Guvern să-şi ia câte zece zile de concediu fără plată

"Guvernul a rectificat bugetul tăindu-ne banii pentru 10 zile lucrătoare, de acum şi până la sfârşitul lunii noiembrie. Asta înseamnă că voi discuta cu salariaţii în aşa fel încât ei să înţeleagă şi să îşi ia liber, prin rotaţie, în aceste zile, într-o formulă de câte trei zile pe lună, astfel încât să nu dăm peste cap activitatea CNA", a declarat Răsvan Popescu.

El a precizat că, în cazul inspectorilor CNA din ţară, se va apela la reducerea programului de lucru, "pentru că nu se poate ca, zile în şir, în judeţele unde nu este decât un inspector să nu existe CNA".

Astfel, atât membrii CNA, cât şi angajaţii acestei instituţii au de ales să muncească, fiecare, câte zece zile fără plată sau să-şi ia concediu câte zece zile fără plată.

"Chestiunea aceasta ne priveşte şi pe noi, membrii Consiliului", a spus Răsvan Popescu. El i-a rugat pe ceilalţi membri ai CNA să-şi planifice zilele de concediu fără plată în afara campaniei pentru alegerea preşedintelui României.

"Întregul personalul implicat în campanie nu-şi poate lua nicio zi în timpul campaniei, pentru că ar paraliza activitatea CNA", a mai spus Popescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici