MESAJE critice, ascunse în serialul "Homeland" de artişti urbani: "Este rasist" - VIDEO

Artişti urbani angajaţi de realizatorii serialului "Homeland" pentru a crea graffiti pe un platou de filmare din Berlin au scris mai multe mesaje critice la adresa show-ului, calificându-l drept "rasist", din cauza ideilor preconcepute despre arabi şi musulmani prezentate de producţia TV.

2822 afișări
Imaginea articolului MESAJE critice, ascunse în serialul "Homeland" de artişti urbani: "Este rasist" - VIDEO

MESAJE critice, ascunse în serialul "Homeland" de către artişti urbani angajaţi de realizatori

Artiştii, chemaţi pe platourile de filmare în luna iunie, pentru a da autenticitate serialului, desenând un perete dintr-o tabără fictivă de refugiaţi sirieni din Liban, au scris, printre altele "Homeland is racist" ("Homeland" este rasist, n.r.) şi "Homeland is rubbish" ("Homeland" este gunoi, n.r.).

Potrivit BBC, într-o declaraţie transmisă publicităţii, artiştii au spus că, iniţial, au ezitat să lucreze pentru "Homeland", însă şi-au dat seama că aceasta poate fi o ocazie de a-şi manifesta nemulţumirile faţă de politica producătorilor. "A fost momentul nostru pentru a ne exprima punctul de vedere şi ne-am folosit chiar de serial", au spus aceştia.

În plus, în declaraţie se spune că niciunul dintre membrii echipei show-ului nu a verificat ceea ce scriau artiştii, designerii platoului fiind "prea frenetici pentru a le acorda atenţie", iar textele în limba arabă au fost tratate ca "efect vizual suplimentar".

"Prin acest graffitti facem apel la o abordare diferită a regiunii şi, de asemenea, încercăm să spunem că lucrurile nu sunt atât de simple precum par în serial", a declarat Caram Kapp, unul dintre artişti, pentru BBC.

În al doilea sezon al serialului "Homeland", reprezentarea oraşului Beirut a stârnit critici, din cauza faptului că strada centrală Hamra avea o foarte mică legătură cu realitatea, iar mai mulţi spectatori pakistanezi s-au arătat deranjaţi de felul în care oraşul Islamabad a fost înfăţişat într-unul dintre sezoane şi de faptul că numele unuia dintre personaje, un terorist, era foarte asemănător cu al unui fost ambasador al Pakistanului în Statele Unite ale Americii.

"Homeland", în care rolurile principale sunt interpretate de Claire Danes, Mandy Patinkin şi Rupert Friend şi în care a jucat şi Damien Lewis, a fost lansat în anul 2011 şi se află în prezent la al cincilea sezon. Seria a reuşit în primul sezon "tripleta de aur" la gala Primetime Emmy - premiile pentru cel mai bun serial dramă, cel mai bun actor dintr-un serial dramă (Damien Lewis) şi cea mai bună actriţă dintr-un serial dramă (Claire Danes).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici