Met Opera din New York a anulat transmisiunea live a unui spectacol din cauza antisemitismului

Metropolitan Opera din New York a anunţat marţi că a anulat transmisiunea în direct a operei "The Death of Klinghoffer" de John Adams, ce urma să aibă loc pe 15 noiembrie în cinematografe, din cauza îngrijorărilor legate de antisemitism.

164 afișări
Imaginea articolului Met Opera din New York a anulat transmisiunea live a unui spectacol din cauza antisemitismului

Met Opera din New York a anulat transmisiunea live a unui spectacol din cauza antisemitismului (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Conducerea operei a luat această decizie după îngrijorările exprimate la nivel global potrivit cărora acest spectacol ar putea încuraja antisemitismul.

Intriga operei "The Death of Klinghoffer", compusă de John Adams, narează deturnarea vasului de croazieră "Achille Lauro" de către militanţii palestinieni în 1985 şi uciderea pasagerului evreu cu handicap Leon Klinghoffer, de naţionalitate americană.

"Sunt convins că opera nu este antisemită. Dar sunt, de asemenea, convins că există o îngrijorare autentică în comunitatea evreiască internaţională că transimisiunea live a operei «The Death of Klinghoffer» este inadecvată în această perioadă de antisemitism în ascensiune, mai ales în Europa", a spus Peter Gelb, directorul general al instituţiei.

Transmisiunea live a operei, care a avut premiera în 1991, fusese programată pentru 15 noiembrie, în cadrul seriei "Live in HD", organizată de Metropolitan Opera, ce difuzează în direct spectacolele de operă din stagiune în săli de cinematograf din Statele Unite, dar şi în ţări din Europa - printre care şi România - America de Nord şi de Sud, Asia şi Australia.

Metropolitan Opera a elogiat compoziţiile lui Adams şi a afirmat că va continua cu cele opt reprezentaţii, programate între 20 octombrie şi 15 noiembrie, dar va adăuga pe site-ul său web şi în caietele-program ale spectacolului un mesaj din partea fiicelor lui Klinghoffer.

Instituţia a precizat că a luat această decizie în urma discuţiilor cu Abraham Foxman, directorul la nivel naţional al Ligii Antidefăimare, care le reprezintă pe fiicele lui Leon Klinghoffer.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici