Mezzo-soprana română Antonela Bârnat, în concursul "Noi talente" de la Bratislava

Mezzo-soprana română Antonela Bârnat, propunerea Radio România Muzical pentru concursul "Noi Talente", care are loc la Bratislava, a ajuns în semifinala competiţiei, informează postul de radio public.

300 afișări
Imaginea articolului Mezzo-soprana română Antonela Bârnat, în concursul "Noi talente" de la Bratislava

Mezzo-soprana română Antonela Bârnat, în concursul "Noi talente" de la Bratislava

"Noi talente" este una dintre cele mai importante competiţii destinate tinerilor interpreţi, girată de Uniunea Europeană de Radio.

Fiecare radiodifuziune publică afiliată Uniunii Europene de Radio are dreptul de a propune anual înregistrările a doi interpreţi, cu vârste între 18 şi 30 de ani, pentru a fi audiate de comisia care va stabili semifinaliştii competiţiei.

În 2008, Radio România Muzical a organizat o selecţie naţională pentru desemnarea reprezentantului României la prestigioasa competiţie de la Bratislava.

Mezzo-soprana Antonela Bârnat, câştigătoare a selecţiei naţionale, a realizat, în toamna anului trecut, o serie de înregistrări speciale în compania Orchestrei de Cameră Radio, înregistrări ce au convins juriul internaţional să o admită în rândul celor opt semifinalişti ai competiţiei din acest an.

Vineri, de la ora 21.00, Radio România Muzical transmite în direct a doua parte a semifinalei concursului, în care va evolua şi mezzo-soprana Antonela Bârnat. În cazul în care Antonela se va califica în finală, Radio România Muzical va transmite în direct şi episodul final al concursului, luni, de la ora 21.00.

Mezzo-soprana Antonela Bârnat, în vârstă de 28 de ani, este absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti (2004), la clasa Georgetei Stoleriu.

Începând cu stagiunea 2005 - 2006, ea apare regulat pe scena Operei Naţionale Bucureşti, atât în spectacolele clasice, cât şi în cele ale Studioului Experimental de Operă.

La Radio România şi la Filarmonica "George Enescu" a susţinut şi partiturile solistice ale unor lucrări vocal-simfonice, fiind, de asemenea, invitata operelor şi filarmonicilor din ţară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici