Mihai Eminescu, omagiat în Parlamentul European cu promovarea de produse "bio" din Bucovina

Poetul Mihai Eminescu a fost omagiat, marţi, în Parlamentul Euroean, la 162 de ani de la naştere, în urma unei acţiuni organizate de europarlamentarul Petru Luhan, printr-un recital de poezie, un concert de pian şi vioară, în partea a doua a evenimentului fiind promovate produse "bio" din Bucovina.

644 afișări
Imaginea articolului Mihai Eminescu, omagiat în Parlamentul European cu promovarea de produse "bio" din Bucovina

Mihai Eminescu, omagiat în Parlamentul European cu promovarea de produse "bio" din Bucovina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui comunicat al europarlamentarului PDL Petru Luhan, la acest eveniment au participat peste 400 de persoane, printre acestea fiind şi comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş.

"Am avut onoarea şi deosebita plăcere de a le prezenta colegilor mei din Parlamentul European o mică parte din ceea ce înseamnă nepreţuita operă a lui Mihai Eminescu. Mă bucur nespus că am avut un public numeros şi că am făcut o surpriză plăcută, la început de an, românilor care trăiesc în Bruxelles şi care au venit în număr mare", a declarat Petru Luhan.

Prima parte a evenimentului a constat într-un concert în memoria marelui poet în sala Yehudi Menuhin din Parlamentul European, compoziţii ale lui George Enescu, fiind interpretate de Claudia Bara la pian şi George Tudorache la vioară, după care actorul Sebastian Radovici a interpretat în română şi franceză poezia "Dormi" a lui Eminescu.

Prima parte a evenimentului a fost încheiată de concertul susţinut de Ioana Mihai la pian şi mezzosoprana Mariana Iacob care au transpus muzical poezii celebre ale lui Eminescu.

În a doua parte a evenimentului, au fost promovate produse bio din Bucovina.

"Produsele excepţionale din Bucovina au reuşit, şi de această dată, să îi impresioneze pe colegii mei europarlamentari. Mulţumesc Consiliului Judeţean Suceava, domnului Gheorghe Flutur precum şi asociaţiei Produs în Bucovina pentru că ne-au pus la dispoziţie produsele din ce în ce mai dorite la nivel european", a precizat Petru Luhan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici