Mii de cărţi digitale la dispoziţia publicului

Compania japoneză Sony a încheiat cu Google un acord prin care le oferă internauţilor posibilitatea de a descărca peste 500.000 de titluri în format digital, care pot fi citite prin intermediul dispozitivului Reader.

807 afișări
Imaginea articolului Mii de cărţi digitale la dispoziţia publicului

Mii de cărţi digitale la dispoziţia publicului

"Începând de astăzi (joi n.r), e-Book Store (site de descărcare de cărţi în format digital) va permite accesul la peste jumătate de milion de cărţi, digitalizate de Google şi optimizate special pentru dispozitivul Reader", au declarat oficialii Sony.

Internauţii pot descărca gratuit cărţile de pe e-Book Store. În prezent, biblioteca electronică a companiei Sony are peste 600.000 de titluri, dintre care 230.000 de cărţi în format digital pot fi vizionate şi pe dispozitivul Kindle de la Amazon.

Printre cărţile disponibile în format electronic, oficialii Sony au declarat că se află clasici ai literaturii anglo-saxone, dar şi mai multe opere greu de găsit, precum corespondenţa lui Jane Austin sau cărţi în limbi străine.

"Noi dorim să realizăm o platformă deschisă, care să faciliteze accesul la conţinut", a declarat Steve Habler, preşedinte al diviziei de cărţi electronice a Sony.

Prin intermediul acordului cu Sony, Google furnizează pentru prima oară acces unei platforme externe la biblioteca sa digitală.

Citeşte şi:

12 ţări "inamice ale internetului", potrivit Reporters sans Frontieres

Google Health face posibil schimbul de informaţii medicale online

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici