Ministerul Culturii anunţă primele 4 evenimente-pilot, cu public, în perioada 14-16 mai. Unde vor avea loc

Ministerul Culturii a anunţat luni că primele patru evenimente-pilot, care se vor desfăşura cu public, vor avea loc în perioada 14-16 mai în Bucureşti şi Cluj-Napoca.

407 afișări
Imaginea articolului Ministerul Culturii anunţă primele 4 evenimente-pilot, cu public, în perioada 14-16 mai. Unde vor avea loc

Ministerul Culturii anunţă primele 4 evenimente-pilot, cu public, în perioada 14-16 mai. Unde vor avea loc

Guvernul a aprobat luni Hotărârea privind prelungirea stării de alertă, care asigură cadrul legal pentru desfăşurarea evenimentelor test/pilot din domeniul cultural.

Astfel, în perioada 14-16 mai, Ministerul Culturii va derula evenimente pilot care presupun spectacole cu public atât în interior, cât şi în exterior. Acestea vor avea loc în interior la Opera Naţională Bucureşti, la Teatrul Naţional Bucureşti şi la Opera Naţională Română Cluj-Napoca, iar în exterior la Opera din capitală.

Condiţiile de participare a publicului la cele patru evenimente vor fi aprobate de către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, în baza propunerilor Ministerului Culturii avizate de Ministerul Sănătăţii.

Ministerul Culturii propune ca la evenimentele pilot organizate în interior să se permită exclusiv accesul persoanelor care au fost imunizate în urma vaccinării. Evenimentul pilot organizat în exterior va permite participarea persoanelor vaccinate, a celor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau care prezintă rezultatul unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

Potrivit Ministerului Culturii, accesul la evenimente se face pe baza cărţii de identitate, iar verificarea informaţiilor se va realiza prin intermediul aplicaţiei puse la dispoziţie de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

„Sunt încântat de faptul că cele trei instituţii de spectacole din subordinea Ministerului Culturii au răspuns invitaţiei noastre de a organiza aceste evenimente pilot, care vor fi un punct de plecare pentru stabilirea normelor de redeschidere a activităţii cu publicul în sectoarele cultural-creative. A fost un drum anevoios, dar iată că facem primul pas spre revenirea la normalitatea aşa cum o ştiam înainte de pandemie. Participanţii trebuie să ştie, însă, că vor fi monitorizaţi timp de 14 zile pentru a vedea dacă se va înregistra vreun caz de îmbolnăvire sau ne vom bucura de o incidenţă zero, aşa cum s-a întâmplat şi în alte programe pilot desfăşurate în alte ţări”, a declarat ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu.

Biletele vor fi puse în vânzare de marţi pe platformele online ale celor trei instituţii.

Iată calendarul evenimentelor:

  • 14 mai 2021, intervalul 19:00-21:00, „Libera Musica”, eveniment organizat în interior, număr participanţi: aprox. 700; Organizator: Opera Naţională Bucureşti;
  • 15 mai 2021, intervalul 19:00-21:00, „Dineu cu proşti” de Francis Veber, eveniment organizat în interior, număr participanţi: aprox. 800; Organizator: Teatrul Naţional Bucureşti;
  • 15 mai 2021, intervalul 19:00-21:00, „FAUST” de Charles Gounod, eveniment organizat în interior, număr participanţi: aprox. 800; Organizator: Opera Naţională Română Cluj-Napoca;
  • 16 mai 2021, intervalul 19:00-21:00, „Libera Musica”, eveniment organizat în exterior, număr participanţi: aprox. 1000; Organizator: Opera Naţională Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici