Ministerul Culturii dă 3 milioane de lei pentru a cumpăra cărţi pentru bibliotecile publice în 2024

  • Ministerul Culturii a lansat luni procedura de selecţie a titlurilor de cărţi în cadrul Programului Naţional pentru Achiziţia de Cărţi şi Abonamente la Reviste din Categoria Culturii Scrise.
  • Bugetul pentrru a cumpăra cărţi pentru biblioteci este de 3 milioane de lei în 2024.
205 afișări
Imaginea articolului Ministerul Culturii dă 3 milioane de lei pentru a cumpăra cărţi pentru bibliotecile publice în 2024

Suma alocată pentru acest an Programului Naţional penntru Achiziţia de Cărţi şi Abonamente la Reviste este de 3 milioane de lei, bani ce vor fi folosiţi integral pentru achiziţia de carte, în condiţiile în care, în anii precedenţi, ministerul a sprijinit semnificativ revistele de cultură.

„Încă de anul trecut am subliniat necesitatea realizării unei noi achiziţii de carte pentru bibliotecile din România, la un buget adaptat nevoilor reale ale cititorilor din toate colţurile ţării. Pentru anul acesta avem, în premieră, investiţie în carte de 3 milioane de lei, iar astăzi suntem în punctul în care iniţiem procedura de selecţie a titlurilor de cărţi. Programul include toate bibliotecile publice din România, partenerii principali fiind bibliotecile judeţene, orăşeneşti şi municipale. Copiii şi tinerii vor avea astfel un sprijin la îndemână în activităţile educaţionale – pentru că vor avea mai uşor acces la bibliografia studiată la şcoală şi vor avea posibilitatea să îşi creeze o obişnuinţă a lecturii”, a declarat ministrul Culturii, Raluca Turcan.

Domeniile prioritare pentru selecţie sunt titlurile reprezentative din literatura clasică şi contemporană, română şi universală, literatura reprezentativă pentru programa şcolară a claselor V-XII, lucrările reprezentative din ştiinţele socio-umane, lucrările de referinţă (precum dicţionare, atlase, ghiduri) şi ediţiile critice ale unor opere.

Criteriile de selecţie a cărţilor includ valoarea şi notorietatea autorului şi a lucrării, oportunitatea achiziţionării în raport cu necesarul bibliotecilor, necesitatea completării colecţiilor, execuţia grafică a cărţii.

Selecţia are în vedere titlurile tipărite în perioada 2020-2023, iar editorii interesaţi pot depune ofertele până la data de 29 martie 2024.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici