Ministerul Culturii organizează concurs pentru ocuparea postului de director al Administraţiei Fondului Cultural Naţional

Ministerul Culturii organizează, în perioada 19 martie - 15 mai, un concurs pentru ocuparea postului de director al Administraţiei Fondului Cultural Naţional (AFCN), deţinut în prezent de directorul interimar Narcis Ionuţ Afrăsinei.

672 afișări
Imaginea articolului Ministerul Culturii organizează concurs pentru ocuparea postului de director al Administraţiei Fondului Cultural Naţional

Ministerul Culturii organizează concurs pentru ocuparea postului de director al Administraţiei Fondului Cultural Naţional

Dosarele condidaţilor vor fi depuse la Serviciul Resurse Umane din cadrul Ministerului Culturii până pe data de 2 aprilie, ora 17.00, în aceeaşi perioadă fiind realizată şi selecţia dosarelor. A doua etapă a concursului constă în proba scrisă, care se va desfăşura pe 30 aprilie, de la ora 10.00. Proba finală, interviul, este programată pentru data de 10 mai, de la ora 10.00, anunţă reprezentanţii Ministerului Culturii, potrivit site-ului ministerului.

Printre condiţiile specifice de participare la concurs sunt precizate studiile universitare de lungă durată absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul ştiinţelor sociale - ramura ştiinţe economice; vechimea în specialitate de minimum 5 ani; cunoaşterea programelor Word şi Excel - nivel mediu.

Acte necesare înscrierii la concurs sunt: cerere de înscriere la concurs adresată conducătorului autorităţii sau instituţiei publice organizatoare; copia actului de identitate sau orice alt document care atestă identitatea, potrivit legii, după caz; copiile documentelor care să ateste nivelul studiilor şi ale altor acte care atestă efectuarea unor specializări, copiile documentelor care atestă îndeplinirea condiţiilor specifice; copia carnetului de muncă, conformă cu originalul, sau, după caz, o adeverinţă care să ateste vechimea în muncă, în meserie şi/sau în specialitatea studiilor; cazierul judiciar sau o declaraţie pe propria răspundere că nu are antecedente penale care să-l facă incompatibil cu funcţia pentru care candidează; adeverinţă medicală care să ateste starea de sănătate corespunzătoare eliberată cu cel mult 6 luni anterior derulării concursului de către medicul de familie al candidatului sau de către unităţile sanitare abilitate; curriculum vitae, model european, conform H.G. nr. 1021/2004.

Organizarea concursului pentru ocuparea postului de director general al Administraţiei Fondului Cultural Naţional, instituţie aflată în subordinea Ministerului Culturii, vine în contextul în care postul este, în prezent, ocupat de directorul interimar Narcis Afrăsinei, numit în funcţie în decembrie 2012 şi al cărui mandat expiră în luna iulie.

Contactat de MEDIAFAX, Afrăsinei a spus că hotărârea de a scoate postul la concurs mai devreme de data expirării mandatului său aparţine Ministerului Culturii şi că nu cunoaşte motivele deciziei.

"Nu ştiu dacă voi candida pentru un nou mandat, însă voi lua o decizie în termenul legal", a mai spus Narcis Afrăsinei pentru MEDIAFAX.

Afrăsinei a fost, în perioada octombrie 2009 - decembrie 2012, consilier parlamentar.

Anterior lui Narcis Ionuţ Afrăsinei, funcţia de director interimar a fost ocupată de Cristian Petcu. Acesta a fost numit director interimar la Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) în iulie 2009, înlocuind-o pe Andreea Grecu - director al instituţiei de la înfiinţarea acesteia, în 2005 -, printr-un ordin de ministru, postul de director general al AFCN nefiind scos la concurs. De asemenea, Petcu a ocupat, prin detaşare, funcţia de director general al Institutului Naţional al Patrimoniului, care a fost însă scos la concurs în octombrie 2012.

AFCN este o instituţie publică autonomă creată în anul 2005, care finanţează acţiuni, proiecte sau programe culturale. Instituţia este un finanţator public care organizează consultări cu operatorii culturali şi cu reprezentanţii Ministerului Culturii din România, pentru stabilirea unei strategii de finanţare a culturii. AFCN adoptă strategii care îi permit selecţia în vederea finanţării programelor, proiectelor şi acţiunilor culturale cu impact naţional şi internaţional. Ca instituţie publică subordonată Ministerului Culturii, AFCN oferă în fiecare an finanţări nerambursabile instituţiilor publice, organizaţiilor neguvernamentale şi persoanelor juridice de drept privat care desfăşoară activităţi culturale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici