Ministerul Culturii: Virgil Niţulescu, câştigător al concursului pentru funcţia de manager al Muzeului Naţional al Ţăranului Român

În urma concursului controversat de proiecte de management organizat de Ministerul Culturii pentru ocuparea funcţiei de manager al Muzeului Naţional al Ţăranului Român, Virgil Niţulescu a fost declarat câştigător, după ce a obţinut nota 8,40. Pe locul doi s-a clasat Vintilă Mihăilescu, cu nota 7,87.

888 afișări
Imaginea articolului Ministerul Culturii: Virgil Niţulescu, câştigător al concursului pentru funcţia de manager al Muzeului Naţional al Ţăranului Român

Ministerul Culturii: Virgil Niţulescu, câştigător al concursului pentru funcţia de manager al Muzeului Naţional al Ţăranului Român (imagine Marius Dumbrăveanu: Mediafax Foto)

La concursul de proiecte de management a mai concurat şi cercetătorul din cadrul MNŢR, Liliana Passima, dar canditatura sa a fost respinsă, se arată în anunţul de pe site-ul Ministerului Culturii ce confirmă rezultatul final.

Totuşi, deşi Virgil Niţulescu a fost declarat câştigător al concursului de proiecte de management, canditatul nu a fost numit încă în funcţie de Ministrul Culturii Corina Şuteu. Câştigarea concursului nu presupune automat învestirea în funcţie a candidatului de către Ministrul Culturii.

Mediafax a urmărit pas cu pas şirul de abuzuri administrative privind concursul pentru ocuparea poziţiei de director general al MNŢR.

Ministrul Culturii Corina Şuteu declară pe 8 august acest concurs controversat de proiecte de management încheiat. Ministerul Culturii a anunţat că nu va lua o decizie în privinţa ocupării funcţiei de manager al Muzeului Ţăranului Român decât după ancheta corpului de control al premierului Dacian Cioloş.

Corpul de Control al Primului Ministru a descins pe 3 august la Ministerul Culturii pentru a verifica suspiciunile mass media şi afirmaţiile cercetătorilor MNŢR. O rememorare a conflictului public, urmărit de Mediafax, care a dezvăluit disfuncţiile instituţionale ale conducerii directorului Virgil Niţulescu, se regăseşte la acest link: http://goo.gl/UMZBmF.

Ministrul Culturii, Corina Şuteu, s-a deplasat, pe 4 august, alături de Secretarul de Stat Oana Bogdan, la sediul Muzeului Naţional al Ţăranului Român pentru a se întâlni cu angajaţii muzeului, împărţiţi în două tabere: susţinătorii lui Virgil Niţulescu, directorul interimar al muzeului şi contestatarii acestuia.

După dicuţiile cu Ministrul Culturii din 4 august, cercetătorul din cadul MNŢR Liliana Passima a confirmat într-o declaraţie pentru MEDIAFAX că „Ministrul Culturii Corina Şuteu va numi o comisie pentru a investiga gravele disfuncţionalităţi în managementul MTR şi nu va semna ordinul de numire a lui Virgil Niţulescu până când comisia nu se va pronunţa.”

Mai mult, Corina Şuteu a declarat la întâlnirea cu angajaţii muzeului: „Intenţionez să nu semnez un contract al domnului Virgil Niţulescu până când această situaţie nu este clarificată. (...) De altfel, concursul nu este încă finalizat, există şi o contestaţie. Trebuie să dăm răspuns la această contestaţie, dar lucrurile astea se vor derula în următoarele săptămâni. Va fi foarte rapid”.

O relatare detaliată şi un bilanţ al discuţiilor dintre Muzeul Naţional al Ţăranului Român şi Ministrul Culturii se regăseşte la acest link: http://goo.gl/iFNlmc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici