Ministrul Culturii a gafat în timp ce îl elogia pe Mihai Eminescu: Cel mai mare „poet CARE l-a dat România”/ Tomac: Ai marea şansă să-i depăşeşti pe ”Genunche” şi pe ”Pamblică”

Ministrul Culturii, Daniel Breaz, a vorbit, luni seară, despre ce reprezintă pentru el poetul Mihai Eminescu, precizând că este "cel mai mare poet care l-a dat România".

3261 afișări
Imaginea articolului Ministrul Culturii a gafat în timp ce îl elogia pe Mihai Eminescu: Cel mai mare „poet CARE l-a dat România”/ Tomac: Ai marea şansă să-i depăşeşti pe ”Genunche” şi pe ”Pamblică”

Ministrul Culturii, gafă în timp ce îl elogia pe Mihai Eminescu: Cel mai mare poet CARE l-a dat România

"Pentru mine ca om, ca român, pot să spun, ca şi cadru didactic....eu consider, aşa cum consideră foarte multă lume, că este practic cel mai mare poet care l-a dat România, cel puţin până în momentul de faţă (corect este „pe care l-a dat” - n.r.). O operă extraordinară”, a declarat ministrul Culturii, Daniel Breaz, la Digi 24.

Marţi, 15 ianuarie, se împlinesc 169 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu, poetul naţional al României.

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, l-a ironizat, luni seara, pe ministrul Culturii, Daniel Breaz, pentru greşeala gramaticală a acestuia, afirmând că ”ce naşte din Dăncilă, agramat este” şi că acesta are şansa să-i depăşească pe ”<genunche> PLM (Pop Liviu Marian) şi pe <paMblica> Valentin Popa”.

”Atentat la limba română. Ce naşte din Dăncilă, agramat este! Ministrul (in)culturii, Daniel Breaz, o dovedeşte cel mai bine. Auzi la el: Eminescu este practic cel mai mare poet CARE l-a dat România! Daniele, tată, ai marea şansă să-i depăşeşti pe ”genunche” PLM (Pop Liviu Marian) şi pe ”paMblica” Valentin Popa, măcelarul limbii române, cel care, deşi era ministrul Educaţiei, nu era în stare să facă acordul dintre subiect şi predicat. De ”imunogobina” Viorica nu mai zic nimic. Oameni buni, haideţi la vot, ca nu e de glumă cu ăştia”, a scris pe Facebook Eugen Tomac.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici