Ministrul Culturii, Corina Şuteu: "un nou manager la ONB nu va fi numit înainte de 20 mai"

Corina Şuteu, noul ministru al Culturii, a fost invitata emisiunii "După 20 de ani", difuzată de Pro TV dminică, de la ora 10:00, unde a vorbit despre priorităţile mandatului său, dar şi despre criza de la Opera Română din Bucureşti, precizând că noul manager ONB va fi numit după 20 mai.

693 afișări
Imaginea articolului Ministrul Culturii, Corina Şuteu: "un nou manager la ONB nu va fi numit înainte de 20 mai"

Ministrul Culturii, Corina Şuteu: "un nou manager la ONB nu va fi numit înainte de 20 mai"

Potrivit declaraţiilor din cadrul emisiunii moderate de Cristian Leonte, ministrul a considerat foarte bună propunerea vicepremierului Vasile Dîncu în legătura cu preluarea interimatului ONB de către Beatrice Rancea, afirmând că aceasta este "o persoană care simte instituţia, care provine din domeniu şi care îşi doreşte să se pună în sprijinul domeniului". De asemenea, în susţinerea declaraţiei că Beatrice Rancea este "o propunere foarte bună", a menţionat că sunt de luat în calcul activitatea acesteia "din toată cariera, dar mai ales de la Opera din Iaşi".

"Şi acest tip de energie, acest tip de dedicaţie e foarte necesar că să rezolvi probleme delicate. De altfel, va fi literalmente responsabilitatea ei (...) să regleze o serie din problemele importante. Eu, ca ministru, nu intenţionez să mă mai amestec în asta", a adăugat ministrul Culturii.

Moderatorul Cristian Leonte a întrebat-o despre "tulburarea" de la Operă şi de ce s-a ajuns în această situaţie, iar ministrul a spus că unul dintre motive este salarizarea slabă, adăugând că ar trebui ca opera "să fie locul în care să vină creativii cei mai buni, cei mai performanţi şi să fie plătiţi corect pentru ceea ce fac". Însă, în momentul de faţă, "există decalaje, există o imposibilitate de a găsi soluţii legale (privind aceste aspecte, n.r.)", potrivit opiniei noului ministru.

Întrebată care ar fi soluţiile, Corina Şuteu a răspuns: "Încerc să reangajez un dialog cu toate părţile implicate în acest enorm şantier, dar să folosesc momentul de la Operă ca pe o oportunitate, să reformez şi să aduc ameliorări modului în care instituţiile de repertoriu există în România".

În acelaşi interviu, aceasta a vorbit despre achiziţionarea lucrării Cuminţenia Pământului prin subscripţie publică, despre situaţia cinematografiei româneşti şi despre starea patrimoniului.

Pentru alte detalii, accesaţi site-ul stirileprotv.ro, unde au fost publicate atât declaraţiile ministrului, cât şi înregistrarea emisiunii "După 20 de ani", ediţia de duminică, 8 mai.

De asemenea, despre priorităţile mandatului său, Corina Şuteu a vorbit şi în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc joi, 5 mai - http://www.mediafax.ro/cultura-media/ministrul-culturii-corina-suteu-criza-de-la-onb-este-un-catalizator-pentru-a-ne-scoate-din-inertie-15283616.

Premierul Dacian Cioloş a trimis pe 3 mai preşedintelui Klaus Iohannis revocarea din funcţie a ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, şi nominalizarea Corinei Şuteu pentru acest portofoliu, în urma scandalului de la Opera Naţională. Corina Şuteu depus jurământul de învestire în funcţia de ministru al Culturii pe 4 mai, zi în care Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele privind revocarea lui Vlad Alexandrescu şi numirea în locul său a Corinei Şuteu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici