Ministrul Culturii, de Ziua Mondială a Artei: Ne poate fi sprijin în vremuri dificile

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a transmis, sâmbătă, de Ziua Mondială a Artei, că prin toate formele de manifestare, arta are puterea de a ne aduce laolaltă şi de a ne fi o alinare sau chiar sprijin în vremuri dificile. Data a fost aleasă pentru a cinsti memoria lui Leonado da Vinci.

95 afișări
Imaginea articolului Ministrul Culturii, de Ziua Mondială a Artei: Ne poate fi sprijin în vremuri dificile

Ministrul Culturii, de Ziua Mondială a Artei: Ne poate fi sprijin în vremuri dificile

Ziua Mondială a Artei este celebrată sâmbătă, fiind o iniţiativă luată de Asociaţia Internaţională a Artei din cadrul celei de a XVII-a Adunări generale de la Guadalajara, Mexic. Ziua a fost sărbătorită pentru prima oară în anul 2012. Data a fost aleasă în mod simbolic, pentru a cinsti memoria lui Leonardo da Vinci, un sculptor, pictor, arhitect şi inventator complex, născut la 15 aprilie, în urmă cu 571 de ani.

„Arta, prin toate formele sale de manifestare, are puterea de a ne aduce laolaltă şi de a ne fi alinare sau chiar sprijin în vremurile dificile, ajutându-ne să nu pierdem din vedere esenţialul şi să mergem mai departe. Anul acesta, Ziua Mondială a Artei are loc în Sâmbăta mare, o zi extrem de importantă pentru credincioşii ortodocşi care aşteaptă Învierea Domnului, un alt prilej în care ne îngrijim să ne hrănim sufletul. Aşa că astăzi, poate mai mult ca oricând, îmi doresc să sărbătorim prin a ne întoarce spre sine, spre valorile fundamentale ale poporului român, şi să punem pe primul loc frumosul. Totodată, să nu uităm că arta însoţeşte omenirea din cele mai vechi timpuri şi, dincolo de valenţele ei sociale şi identitare, rămâne expresie a libertăţii. Să ne cinstim artiştii şi să ne bucurăm de creaţiile lor!”, a transmis ministrul Culturii, Lucian N. Romaşcanu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici