Ministrul francez al Educaţiei şi-a "suspendat" decizia de a nu difuza în şcoli filmul lui Mungiu - AFP

Ministrul francez al Educaţiei Naţionale, Xavier Darcos, s-a hotărât să-şi "suspende" decizia de a nu difuza în şcoli şi licee filmul românesc "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" al lui Cristian Mungiu, câştigătorul Palme d'Or la Festivalul de la Cannes şi laureat al Premiului Educaţiei, infomează AFP.

2 afișări
Imaginea articolului Ministrul francez al Educaţiei şi-a "suspendat" decizia de a nu difuza în şcoli filmul lui Mungiu - AFP

Ministrul francez al Educaţiei şi-a "suspendat" decizia de a nu difuza în şcoli filmul lui Mungiu - AFP

Anunţul făcut de Ministerul Educaţiei vine după ce, vineri, Societatea Regizorilor de Film (SRF) a denunţat "presiuni ale unor asociaţii anti-avort" pentru ca filmul lui Cristian Mungiu, care vorbeşte despre avorturile clandestine din România lui Ceauşescu să nu fie difuzat.

"Ministrul a decis să suspende această hotărâre şi urmează să aibă întâlniri, "de la începutul săptămânii următoare", cu SRF şi cu unii dintre membrii juriului de la Premiul Educaţiei, au comunicat reprezentanţii ministerului. Aceştia au adăugat că Xavier Darcos va cere şi părerea Comisiei naţionale de clasificare şi va lua o decizie definitivă după încheierea tuturor consultărilor.

Vineri, Ministerul Educaţiei din Franţa şi-a motivat refuzul de a edita DVD-uri cu acest film pentru şcoli şi licee prin faptul că ar fi prea dur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici