Mircea Albulescu către Maria Dinulescu: Îţi doresc să faci 160 de filme

Actorul Mircea Albulescu i-a urat Mariei Dinulescu, prezentă, luni, la proiecţia peliculei "La capăt de linie", care îl are în distribuţie, să realizeze în timpul carierei ei 160 de filme, dublul filmografiei sale.

147 afișări
Imaginea articolului Mircea Albulescu către Maria Dinulescu: Îţi doresc să faci 160 de filme

Mircea Albulescu către Maria Dinulescu: Îţi doresc să faci 160 de filme (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Mircea Albulescu a fost invitat special al Cineclubului filmului românesc Luni de Film, alături de regizorul Dinu Tănase. În cadrul evenimentului, care a avut loc la Noul Cinematograf al Regizorului Român din Capitală, a fost proiectat filmul "La capătul liniei", de Dinu Tănase.

Filmul a fost lansat în 1982 şi selecţionat în competiţia oficială a Festivalului Internaţional de la Locarno din 1990. Pelicula aduce în prim plan povestea de dragoste neîmplinită dintr-un oraş de provincie nedenumit, între trei personaje aflate, la propriu şi la figurat, "la capătul liniei".

În rolurile principale, pe lângă Mircea Albulescu, se mai regăsesc Ioana Crăciunescu şi Dan Condurache. Pelicula a fost proiectată în onoarea lui Mircea Albulescu la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, în 2009, când artistul a primit premiul de excelenţă.

La discuţia de după proiecţia de luni, Mircea Albulescu a chemat-o lângă el pe actriţa Maria Dinulescu, prezentă în public. Acesta a subliniat că pelicula recent proiectată are aceeaşi vârstă ca şi actriţa, 30 de ani. "Îţi doresc să faci 160 de filme", i-a spus actorul Mariei Dinulescu.

Albulescu a mai spus că "La capăt de linie" este filmul pe care îl priveşte şi când îi este "cel mai bine" şi când îi este "cel mai rău".

Actorul a remarcat calitatea umană a echipei cu care a lucrat la această producţie. "Am avut parte de un om care s-a comportat ca un om. A fost un om care a pus sus pe ecran adevărul nostru", a declarat Albulescu despre regizorul Dinu Tănase.

Pe de altă parte, regizorul a spus că, ulterior primei proiecţii a acestui film, a fost pus pe "lista neagră" a Partidului Comunist, din cauza criticilor pe care povestea le aducea regimului de atunci. Tănase a spus că şi-a permis să lucreze la acest lungmetraj, departe de cenzură, deoarece era "un film alb-negru, de ficţiune", care a trecut neobservat. "Documentarele erau foarte strict supravegheate atunci", a spus el, adăugând că, de fapt, "La capăt de linie" este "aproape mai mult decât un documentar" în ceea ce priveşte reflectarea realităţii de atunci.

Discuţia de la Noul Cinematograf al Regizorului Român a fost moderată de criticul Mihai Fulger, organizatorul Cineclubului.

Absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, promoţia 1956, Mircea Albulescu (pe numele adevărat Iorgu Constantin V. Albulescu) este unul dintre marii actori ai scenei şi filmului româneşti.

Mircea Albulescu a primit nenumărate trofee, printre care premiul pentru întreaga activitate la gala UNITER din 2005, Premiul Naţional pentru întreaga activitate artistică acordat de Ministerul Culturii în 2003 şi premiul de excelenţă pentru contribuţia deosebită adusă la afirmarea filmului românesc, oferit de Centrul Naţional al Cinematografiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici