Mircea Badea, audiat ca martor în dosarul privind accidentul de pe Kiseleff

Mai multe persoane, printre care şi realizatorul TV, Mircea Badea, au fost audiate, marţi, ca martor, la Judecătoria Sectorului 1, în dosarul privind accidentul din martie 2008, de pe Şoseaua Kiseleff, în urma căruia o studentă a fost omorâtă pe trecerea de pietoni.

433 afișări
Imaginea articolului Mircea Badea, audiat ca martor în dosarul privind accidentul de pe Kiseleff

Mircea Badea, audiat ca martor în dosarul privind accidentul de pe Kiseleff (Imagine: Mediafax Foto)

"Am auzit un zgomot de frâne destul de puternic, am întors capul spre stânga şi am văzut momentul impactului şi traiectoria victimei dându-se peste cap, aterizând ulterior pe scuar", a declarat Mircea Badea în faţa instanţei.

Un alt martor, care se afla în apropierea trecerii de pietoni în momentul accidentului, a spus că şoferul maşinii, Anamaria Straus, nu a avut o "atitudine umană". Acesta a spus că ea nu şi-a scos ochelarii de soare de la ochi, adăugând însă că nu ştie sigur dacă erau ochelari de soare şi că nici nu s-a apropiat de victimă.

Instanţa a mai audiat şi o altă persoană, un apropiat al Aneimariei Straus care a spus că a găsit-o pe aceasta în stare de şoc după accident. Potrivit martorului, Straus l-a pus să vorbească cu un avocat pentru a trimite victima la un spital din străinătate, însă a aflat, ulterior, că victima a decedat.

Audierile vor continua şi la termenul următor, stabilit pentru 19 mai.

În acest dosar, familia studentei cere instanţei să o oblige pe autoarea accidentului, Anamaria Straus, la daune morale de 250.000 de euro.

Procurori ai Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetul Curţii de Casaţie şi Justiţie au dispus, în 18 decembrie 2008, trimiterea în judecată, în stare de libertate, a Anamariei Straus, pentru ucidere din culpă.

În 27 martie, Anamaria Straus a accidentat-o mortal pe Tatiana Duplei, în momentul în care aceasta se angajase în traversarea Şoselei Kiseleff, pe marcajul pietonal. Straus a lovind-o Tatiana Duplei cu autoturismul pe care îl conducea, neacordând prioritate de trecere, în condiţiile în care existau semafoare de avertizare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici